Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la procedee de obţinere a conservelor
din carne de iepure cu adaos de legume destinate copiilor de vârstă fragedă.
Procedeele, conform invenţiei, includ blanşarea bucăţilor de carne de iepure, adăugarea
morcovului sau a dovleacului proaspăt, făinii de orez, sării alimentare, amidonului de
porumb şi apei potabile, amestecarea componentelor la cutter până la obţinerea unei
mase omogene, încălzirea acesteia (+80...+85°C), ambalarea şi sterilizarea conservelor
(t=+115...+120°C, reduce timpul de sterilizare la 25-30 minute, P=1,5-2 atm).
Invenția asigură obținerea unui produs din carne potrivit pentru alimentația copiilor mai
mari de 6 luni.
The invention relates to the food industry, namely to processes for obtaining canned
rabbit meat with the addition of vegetables intended for young children.
The processes, according to the invention, include blanching pieces of rabbit meat,
adding carrot or fresh pumpkin, rice flour, food salt, corn starch and drinking water,
mixing the components with a cutter until both masses are homogeneous, heating
(+80...+85), packing and sterilization (t=+115...+120 °C, reduces the sterilization time to
25-30 minutes, P=1.5-2 atm). The invention according to the process ensures obtaining a
meat product suitable for feeding children older than 6 months.