| dc.contributor.author | GRUMEZA-CLEFOS, Irina | |
| dc.contributor.author | POPA, Nicolae | |
| dc.contributor.author | BANTEA-ZAGAREANU, Valentina | |
| dc.contributor.author | DIANU, Irina | |
| dc.date.accessioned | 2025-12-19T13:30:15Z | |
| dc.date.available | 2025-12-19T13:30:15Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.identifier.citation | GRUMEZA-CLEFOS, Irina Nicolae POPA, Valentina BANTEA-ZAGAREANU, Irina DIANU. Procedee de obţinere a conservelor din carne de iepure pentru copii de vârstă fragedă. In: PRO INVENT 2025. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. ed. 22, 15 - 17 octombrie 2025, Cluj-Napoca, Romania: catalog. Cluj-Napoca, 2025, p. 262-1. ISSN 3008 - 458X. | en_US |
| dc.identifier.issn | 3008 - 458X | |
| dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/34056 | |
| dc.description | Lucrare brevetată sau în curs de brevetare / proiect: MD 1812 Y 2025.01.31 | en_US |
| dc.description.abstract | Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la procedee de obţinere a conservelor din carne de iepure cu adaos de legume destinate copiilor de vârstă fragedă. Procedeele, conform invenţiei, includ blanşarea bucăţilor de carne de iepure, adăugarea morcovului sau a dovleacului proaspăt, făinii de orez, sării alimentare, amidonului de porumb şi apei potabile, amestecarea componentelor la cutter până la obţinerea unei mase omogene, încălzirea acesteia (+80...+85°C), ambalarea şi sterilizarea conservelor (t=+115...+120°C, reduce timpul de sterilizare la 25-30 minute, P=1,5-2 atm). Invenția asigură obținerea unui produs din carne potrivit pentru alimentația copiilor mai mari de 6 luni. | en_US |
| dc.description.abstract | The invention relates to the food industry, namely to processes for obtaining canned rabbit meat with the addition of vegetables intended for young children. The processes, according to the invention, include blanching pieces of rabbit meat, adding carrot or fresh pumpkin, rice flour, food salt, corn starch and drinking water, mixing the components with a cutter until both masses are homogeneous, heating (+80...+85), packing and sterilization (t=+115...+120 °C, reduces the sterilization time to 25-30 minutes, P=1.5-2 atm). The invention according to the process ensures obtaining a meat product suitable for feeding children older than 6 months. | en_US |
| dc.language.iso | en | en_US |
| dc.language.iso | ro | en_US |
| dc.publisher | Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca | en_US |
| dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
| dc.subject | invenţii | en_US |
| dc.subject | inventions | en_US |
| dc.subject | conserve din carne de iepure | en_US |
| dc.subject | legume | en_US |
| dc.subject | canned rabbit meat | en_US |
| dc.subject | vegetables | en_US |
| dc.title | Procedee de obţinere a conservelor din carne de iepure pentru copii de vârstă fragedă | en_US |
| dc.title.alternative | Process for obtaining canned rabbit meat for young age children | en_US |
| dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: