IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedee de obţinere a conservelor din carne de iepure pentru copii de vârstă fragedă

Show simple item record

dc.contributor.author GRUMEZA-CLEFOS, Irina
dc.contributor.author POPA, Nicolae
dc.contributor.author BANTEA-ZAGAREANU, Valentina
dc.contributor.author DIANU, Irina
dc.date.accessioned 2025-12-19T13:30:15Z
dc.date.available 2025-12-19T13:30:15Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation GRUMEZA-CLEFOS, Irina Nicolae POPA, Valentina BANTEA-ZAGAREANU, Irina DIANU. Procedee de obţinere a conservelor din carne de iepure pentru copii de vârstă fragedă. In: PRO INVENT 2025. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. ed. 22, 15 - 17 octombrie 2025, Cluj-Napoca, Romania: catalog. Cluj-Napoca, 2025, p. 262-1. ISSN 3008 - 458X. en_US
dc.identifier.issn 3008 - 458X
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/34056
dc.description Lucrare brevetată sau în curs de brevetare / proiect: MD 1812 Y 2025.01.31 en_US
dc.description.abstract Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la procedee de obţinere a conservelor din carne de iepure cu adaos de legume destinate copiilor de vârstă fragedă. Procedeele, conform invenţiei, includ blanşarea bucăţilor de carne de iepure, adăugarea morcovului sau a dovleacului proaspăt, făinii de orez, sării alimentare, amidonului de porumb şi apei potabile, amestecarea componentelor la cutter până la obţinerea unei mase omogene, încălzirea acesteia (+80...+85°C), ambalarea şi sterilizarea conservelor (t=+115...+120°C, reduce timpul de sterilizare la 25-30 minute, P=1,5-2 atm). Invenția asigură obținerea unui produs din carne potrivit pentru alimentația copiilor mai mari de 6 luni. en_US
dc.description.abstract The invention relates to the food industry, namely to processes for obtaining canned rabbit meat with the addition of vegetables intended for young children. The processes, according to the invention, include blanching pieces of rabbit meat, adding carrot or fresh pumpkin, rice flour, food salt, corn starch and drinking water, mixing the components with a cutter until both masses are homogeneous, heating (+80...+85), packing and sterilization (t=+115...+120 °C, reduces the sterilization time to 25-30 minutes, P=1.5-2 atm). The invention according to the process ensures obtaining a meat product suitable for feeding children older than 6 months. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject inventions en_US
dc.subject conserve din carne de iepure en_US
dc.subject legume en_US
dc.subject canned rabbit meat en_US
dc.subject vegetables en_US
dc.title Procedee de obţinere a conservelor din carne de iepure pentru copii de vârstă fragedă en_US
dc.title.alternative Process for obtaining canned rabbit meat for young age children en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account