GOLBAN, Rita(“Ion Ionescu de La Brad” Iasi University of Life Sciences (IULS), 2023)
In the present research were investigated some microbiological aspects of the microflora of some assortments of dairy products regarding the involvement of microbial species in fermentation processes in various periods of ...
GOLBAN, Rita(“Ion Ionescu de La Brad” Iasi University of Life Sciences (IULS), 2022)
Current research is important due to the frequency of cases caused by some pathologies of abscesses recorded in pets. During these researches, microbiological analyzes were taken from various abscesses of canines and cats ...
Lucrarea prezintă un procedeu inovator de fabricare a brioșelor funcționale cu conținut
redus de grăsimi, prin valorificarea drojdiei reziduale provenite din vinuri autohtone.
Metoda presupune înlocuirea a 35% din ...
CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica; BOIŞTEAN, Alina(Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2025)
Lucrarea abordează valorificarea drojdiilor reziduale provenite din vinificație prin izolarea
și caracterizarea β-glucanilor ca bioingrediente multifuncționale. Proiectul SValo:EMBIA
urmărește dezvoltarea unor ingrediente ...
GOLBAN, Rita(“Ion Ionescu de La Brad” Iasi University of Life Sciences (IULS), 2023)
The scientific research reflected in these investigations constituted the study of some immunological aspects of the immune defence mechanisms in various periods at lambs. As a result of the immunological investigation, ...
Dezvoltarea unui material multifuncțional nou, cu costuri reduse, bazat pe hidrogel
nanocompozit funcționalizat cu MO-biochar (Fe3O4), pentru o gamă largă de aplicații: tratarea apei poluate; pentru atenuarea evenimentelor ...
GOLBAN, Rita; BERZOI, Nicu(University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, 2022)
Current researches are important due to the frequency of cases caused by some pathologies of abscesses recorded at pigs slaughtered in slaughterhouse conditions. In this context, samples from various internal abscesses of ...
Invenția propusă se referă la industria alimentară, în special la producția de pateuri
vegetale. Pateuri obținute conțin protein vegetale naturale, microelemente, vitamine,
substanțe biologic active, antioxidant natural, ...
The study of current research is of interest regarding the assessment of the quality of poultry meat depending on the storage conditions. The scientific researches were performed using the following research methods: ...
CHISELIȚĂ, Oleg; CHISELIȚĂ, Natalia; CARAMAN, Mariana(Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2025)
Invenția se referă la zootehnie, în special la procedeul de creștere a prepelițelor prin
utilizarea preparatului microbian. Procedeul asigură viabilitatea puilor cu 98% în lotul
experimental față de 83% în lotul de ...
Proiectul ProVeg este axat pe valorificarea produselor secundare ale industriei uleiurilor
și grăsimilor prin obținerea de compoziții proteice vegetale cu valoare biologică sporită.
În cadrul cercetărilor au fost ...
GOLBAN, Artur; GOLBAN, Rita(University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, 2024)
The scientific research reflected in this study aimed to identify the quality of chicken eggs regarding bacterial contamination in different seasonal conditions. The scientific researches were performed using the following ...
GOLBAN, Artur; GOLBAN, Rita(University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, 2021)
The World Economy was stricken by COVID-19 virus in 2020, which influenced negatively the economic processes determining the decreasing of the global productivity of labour, the decreasing of the productivity of agricultural ...
GOLBAN, Artur; GOLBAN, Rita(University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, 2020)
The notion of competitiveness is very complex and there is no a unique notion regarding competitiveness. This notion is very discussed in both in the business environment and in the scientific environment. It is the ...
GOLBAN, Artur; GOLBAN, Rita; GORGOS, Alexandru(University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, 2018)
The competitiveness of an enterprise depends on the competitiveness of the offered products on the market, being based on the comparative characteristics analysis of the analyzed product with the competing products from ...
Republica Moldova, cu tradiție agrară și un sector oleaginos dezvoltat, produce cantități
mari de reziduuri din floarea-soarelui, rapiță, dovleac, nuci și alte culturi. Aceste deșeuri, precum șrotul, cojile sau inflorescențele, ...
Cercetarea urmărește valorificarea compușilor bioactivi din cereale, pseudocereale,
leguminoase și alte surse vegetale alternative pentru obținerea de alimente fermentate
funcționale cu beneficii nutriționale și pentru ...
Proiectul BioPLIP urmărește dezvoltarea unei tehnologii inovatoare pentru stabilizarea și
îmbunătățirea bioaccesibilității compușilor bioactivi extrași din surse horticole autohtone și deșeuri agroindustriale, în vederea ...
Procesul de creștere a mătcilor include formarea familiei de albine doici prin scoaterea
mătcii și a fagurilor cu puiet descuiat, introducerea ramei cu larvele transferate în cuib și
hrănirea albinelor doici cu un ...
Procesul de creștere a matcii include formarea coloniei de albine doici prin scoaterea
fagului de matcă din cuib și a 2-3 faguri cu puiet necapăcit, introducerea ramei cu larvele transferate în cuib între ramele cu puiet ...