IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole din publicaţii naţionale by Author "DODON, Adelina"

Browsing Articole din publicaţii naţionale by Author "DODON, Adelina"

Sort by: Order: Results:

  • LUPAŞCO, Andrei; DODON, Adelina (Academia de Științe a Moldovei, 2018)
    Sunt prezentate rezultatele cercetărilor experimentale privind uscarea crupelor de soriz prin metoda convectivă, precum și prin metoda combinată, folosindu-se curenţi de frecvenţă supraоnaltă. Sunt calculate caracteristicile ...
  • DODON, Adelina; DICUSAR, Galina; BOLOHAN, Livia (Gradina Botanică (Institut) a AŞM, 2015)
    The paper represents a study of the biological and nutritional potentials of Goji fruits. In our country, Goji fruits aren’t as well-known as sea buckthorns and rose hip cultures, that’s why there should be performed a ...
  • DODON, Adelina; LUPAŞCO, Andrei (Universitatea de Stat „Alecu Russo“ din Bălţi, 2009)
    Lucrarea relatează rezultateale cercetărilor experimentale in vederea proiectării şi construirii instalaţiei de laborator pentru cercetarea cineticii procesului de tratare hidrotermică a crupelor sub presiune excesivă. Se ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; GUREV, Angela; DODON, Adelina (Universitatea. de Stat "B. P. Hasdeu" din Cahul, 2021)
    Numeroase cercetări au demonstrat că substanțele bioactive sintetizate de microalge manifestă proprietăți antioxidante, protejează celulele de acțiunea radiațiilor ultraviolete, previn cancerul, bolile inflamatorii și ...
  • BALAN, Mihail; ȚISLINSCAIA, Natalia; DODON, Adelina; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail; GÎDEI, Igor; PATRAȘ, Antoanela (Academia de Ştiinţe a Moldovei, 2021)
    Semințele de struguri reprezintă materia primă din care ulterior este extras uleiul vegetal. Una dintre problemele stringente ale proceselor de uscare a produselor vegetale umede constituie durata mare de tratare termică ...
  • LUPAŞCO, Andrei; DICUSAR, Galina; DODON, Adelina; DELIU, Angela; TERZI, Ilie (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2007)
    Crupele sunt derivatele prelucrării boabelor, dintre care face parte şi sorizul, un nou soi din grupa cerealelor ce conţin o cantitate însemnată de amidon, selectat de savanţii de la Institutul de Cercetări Ştiinţifice ...

Search DSpace


Browse

My Account