IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole ştiinţifice by Author "BANTEA-ZAGAREANU, Valentina"

Browsing Articole ştiinţifice by Author "BANTEA-ZAGAREANU, Valentina"

Sort by: Order: Results:

  • DODON, Adelina; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina (Galaţi University Press, 2023)
    It has been demonstrated that Spirulina-based preparations possess the ability to protect food products from microorganisms in the process of preserving them and ensure increased viability and the preservation of morphocultural ...
  • BUCARCIUC, Dorina; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina (Universitatea. de Stat "B. P. Hasdeu" din Cahul, 2021)
    Actualmente, se pune accent tot mai des pe consumul de produse naturale, bogate în substanțe nutritive şi crescute fără utilizarea de pesticide, în condiții ecologice. Drept exemplu este grâul Spelta care are toți aminoacizii ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; GUREV, Angela; DODON, Adelina (Universitatea. de Stat "B. P. Hasdeu" din Cahul, 2021)
    Numeroase cercetări au demonstrat că substanțele bioactive sintetizate de microalge manifestă proprietăți antioxidante, protejează celulele de acțiunea radiațiilor ultraviolete, previn cancerul, bolile inflamatorii și ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; SANDU, Iuliana; BAERLE, Alexei (Universitatea de Stat "Bogdan Petriceicu Hasdeu", Cahul, 2022)
    Cu scopul extinderii gamei de produse fortificate cu valoare biologică sporită, în absența completă a aditivilor sintetici în compoziția rețetei, la fabricarea dulciurilor s-a adăugat colorantul natural brun obținut din ...
  • SAVCENCO, Alexandra; NETREBA, Natalia; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina (Galaţi University Press, 2023)
    The main physico-chemical parameters of fruits of jujube varieties Ta-Yang-Zao and Ya-Zao, selected in the course of research on an experimental plot of gardening in the Denchen district, the Republic of Moldova, were ...
  • LUPAŞCO, Andrei; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; ROTARI, Elena (Universitatea de Stat „Alecu Russo“ din Bălţi, 2011)
    În lucrarea dată se propune o metodă nouă avansată de uscare a rădăcinilor de brusture, şi anume uscarea combinată (convecţie cu S.H.F.). S-a cercetat cinetica procesului prin metodele: convecţie şi combinată. S-a constatat ...
  • DODON, Adelina; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; GUREV, Angela (Galati University Press, 2021)
    The study includes a documentary survey of the main categories of cereal products, their flours and dyes used as a raw material in the production of flour products. There are presented the technologies for the production ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina ("Alma Mater" Publishing House, Bacau, 2021)
    The purpose of this work presents the scientific study of the problem of insurance of the nutritive value and drawing up an adequate technology for manufacturing bakery products with the addition of waste of walnuts, which ...
  • BANTEA-ZAGAREANU, Valentina (Food Engineering Faculty, Stefan cel Mare University of Suceava, 2018)
    The purpose of the research consists in enhancing the value of the secondary products of the seed oil industry, especially of the defatted walnut flour (Juglans regia L.). By adding it in the composition of sweets, the aim ...

Search DSpace


Browse

My Account