Acest studiu include metodologia de obţinere a produselor funcţionale cu o valoare nutritivă înaltă, modalitatea de monitorizare a unui produs alimentar funcţional. Se caracterizează mediul alimentar, care este privit ca un sistem complex. Se efectuează analiza factorilor de intrare (factorii ce determină calitatea şi siguranţa materiilor prime şi ingredientelor), precum şi analiza factorilor de ieşire (factorii ce determină calitatea şi siguranţa produsului finit). Lucrarea include schema-algoritm de elaborare a reţetelor produselor funcţionale cu conţinut sporit de substanţe nutritive. Stabilitatea valorii nutritive a unui aliment poate fi atinsă respectând parametrii tehnologici şi tehnici de procesare şi depozitare. În baza schemei-algoritm elaborate, putem obţine produse funcţionale cu o valoare nutritivă superioară, sigure pentru consum.
Acest studiu include metodologia de obţinere a produselor funcţionale cu o valoare nutritivă înaltă, modalitatea de monitorizare a unui produs alimentar funcţional. Se caracterizează mediul alimentar, care este privit ca un sistem complex. Se efectuează analiza factorilor de intrare (factorii ce determină calitatea şi siguranţa materiilor prime şi ingredientelor), precum şi analiza factorilor de ieşire (factorii ce determină calitatea şi siguranţa produsului finit). Lucrarea include schema-algoritm de elaborare a reţetelor produselor funcţionale cu conţinut sporit de substanţe nutritive. Stabilitatea valorii nutritive a unui aliment poate fi atinsă respectând parametrii tehnologici şi tehnici de procesare şi depozitare. În baza schemei-algoritm elaborate, putem obţine produse funcţionale cu o valoare nutritivă superioară, sigure pentru consum.