Scopul tezei de licență pentru optimizarea proceselor tehnologice de prelucrare a strugurilor Viorica,Pinot Blanc,Pinot Gris,Traminer,Feteasca Neagră,Saperavi și producerea vinurilor: Mariage Blanc(Viorica& Pinot Blanc); Mariage Rose( Pinot Gris&Traminer); Feteasca Neagră&Saperavi la Întreprinderea Javgur poate fi realizat prin executarea următoarelor obiective: studiul influenței diferitor materiale adjuvante moderne folosite în procesul de prelucrare a strugurilor asupra indicilor de calitate a vinurilor albe ,roze,roșii seci; elaborarea regimurilor tehnologice optimale de diminuare a conținutului de compuși, care provoacă modificări fizico-chimice în vinurile albe,roze,roșii seci, utilizând enzyme,levuri de selecție cu obținerea vinurilor seci cu însușiri organoleptice înalte; evaluarea potențialului oenologic al soiurilor de struguri asanate de selecție nouă și europeni pentru producerea vinurilor albe,roze,roșii seci; studiul complexului aromatic al vinurilor de cupaj albe ,roze,seci obținute din struguri de soiuri asanate de selecție autohtone și europene.
The purpose of the bachelor's thesis for the optimization of the technological processes of processing Viorica, Pinot Blanc, Pinot Gris, Traminer, Feteasca Neagră, Saperavi grapes and the production of wines: Mariage Blanc (Viorica & Pinot Blanc); Mariage Rose (Pinot Gris & Traminer); Feteasca Neagră&Saperavi at the Javgur Enterprise can be achieved by executing the following objectives: the study of the influence of different modern auxiliary materials used in the grape processing process on the quality indices of white, rosé, dry red wines; the development of optimal technological regimes to reduce the content of compounds, which cause physico-chemical changes in dry white, rosé, red wines, using enzymes, selection yeasts to obtain dry wines with high organoleptic properties; the evaluation of the oenological potential of new and European selected grape varieties for the production of dry white, rose and red wines; the study of the aromatic complex of white, rosé, dry blend wines obtained from grapes of domestic and European selected varietals.