ZNACOVAN, Ilona(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Область исследования: Технология виноделия и продуктов, полученных путём ферментации. Цель работы заключается в разработке комплексного плана адаптационных стратегий для винодельческой отрасли Республики Молдова, учитывающего ...
PFANENȘTÎLI, Galina(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
În lucrarea respectivă are loc descrierea procesului de efectuarea, într-un mod experimental, a cercetării utilizării substanțelor biologic active în producerea unei cantități reduse de vin spumant, prin metoda fermentării ...
MIRON, Ionela-Maria(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
În prezenta teză au fost studiate metode sustenabile de izolare a manoproteinelor din sedimentul vinului Nistreana, cu scopul valorificării acestui produs secundar într-un context ecologic și oenologic. Manoproteinele ...
METELEVA, Iulia(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Винодельческая отрасль традиционно считается стратегически важной для экономики Республики Молдова, поскольку является значительным источником прямых и косвенных доходов для значительной части населения страны. В последнее ...
KURTEVA, Maria(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Pentru realizarea obiectivelor, au fost aplicate o serie de metode analitice moderne, utilizate în controlul calității vinului. Evaluarea conținutului de polifenoli a fost realizată prin metoda spectrofotometrică ...
ИВАНОВ, Полина(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Производство винных дистиллятов в Республике Молдова представляет собой важную часть национального агропромышленного комплекса, опирающегося на многовековые традиции виноградарства и виноделия. Среди многочисленных ...
GURJII, I.(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Scopul tezei de licență pentru optimizarea proceselor tehnologice de prelucrare a strugurilor Viorica,Pinot Blanc,Pinot Gris,Traminer,Feteasca Neagră,Saperavi și producerea vinurilor: Mariage Blanc(Viorica& Pinot Blanc); ...
GRUMEZA, Polina(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Proiectul de licență este dedicat proiectării secției de producere băuturilor alcoolice tari de tip vodca pe baza datelor întreprinderii "Euro-Alco" SRL, ținând cont de cerințele moderne privind eficiența, siguranța și ...
FILIMON, Gheorghe(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
În prezenta teză au fost studiați compușii fenolici polimerici din vinurile roșii cu scopul de a evidenția influența acestora asupra proprietăților senzoriale și asupra stabilității vinului. Polifenolii, în special antocianii, ...
DAMASCHIN, Valeria(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Studiul prevede aplicarea diverselor metode de lucru și cercetare, începând cu selectarea manuală a probelor de struguri și identificarea microflorei indigene. Cercetarea prevede inocularea microorganismelor folosind diverse ...
CALESTRU, Ș.(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Scopul tezei de licență pentru proiectarea secției de distilare a băuturii alcoolice din mere și obținerea Rachiului de mere cu maturare 3 ani la SA Aroma poate fi realizat prin executarea următoarelor obiective: Distilarea ...
BUNDUC, Adriana(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
Un aspect important al cercetării îl constituie comparația dintre metodele tradiționale și cele inovatoare utilizate în producția de băuturi carbogazoase, evidențiind avantajele acestora în ceea ce privește randamentul ...
BOICO, Vasile(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2025)
În această teză au fost studiate vinurile Feteasca Neagră și Rara Neagră, roada anilor 2020, 2021 și 2022, utilizând metoda cromatografiei de performanță înaltă cu detector – matrice din fotodiozi. Metoda cromatografică a ...