IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Optimizarea proceselor tehnologice de producere a vinurilor roșii seci la "Vinaria Javgur"

Show simple item record

dc.contributor.advisor VLADEI, N.
dc.contributor.author GURJII, I.
dc.date.accessioned 2025-09-07T07:49:56Z
dc.date.available 2025-09-07T07:49:56Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation GURJII, I. Optimizarea proceselor tehnologice de producere a vinurilor roșii seci la "Vinaria Javgur": Programul de studiu: 0721.3 - Tehnologia Vinului și a Produselor obținute prin Fermentare. Cond. şt. VLADEI N. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2025. en_US
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/33190
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei de licență pentru optimizarea proceselor tehnologice de prelucrare a strugurilor Viorica,Pinot Blanc,Pinot Gris,Traminer,Feteasca Neagră,Saperavi și producerea vinurilor: Mariage Blanc(Viorica& Pinot Blanc); Mariage Rose( Pinot Gris&Traminer); Feteasca Neagră&Saperavi la Întreprinderea Javgur poate fi realizat prin executarea următoarelor obiective: studiul influenței diferitor materiale adjuvante moderne folosite în procesul de prelucrare a strugurilor asupra indicilor de calitate a vinurilor albe ,roze,roșii seci; elaborarea regimurilor tehnologice optimale de diminuare a conținutului de compuși, care provoacă modificări fizico-chimice în vinurile albe,roze,roșii seci, utilizând enzyme,levuri de selecție cu obținerea vinurilor seci cu însușiri organoleptice înalte; evaluarea potențialului oenologic al soiurilor de struguri asanate de selecție nouă și europeni pentru producerea vinurilor albe,roze,roșii seci; studiul complexului aromatic al vinurilor de cupaj albe ,roze,seci obținute din struguri de soiuri asanate de selecție autohtone și europene. en_US
dc.description.abstract The purpose of the bachelor's thesis for the optimization of the technological processes of processing Viorica, Pinot Blanc, Pinot Gris, Traminer, Feteasca Neagră, Saperavi grapes and the production of wines: Mariage Blanc (Viorica & Pinot Blanc); Mariage Rose (Pinot Gris & Traminer); Feteasca Neagră&Saperavi at the Javgur Enterprise can be achieved by executing the following objectives: the study of the influence of different modern auxiliary materials used in the grape processing process on the quality indices of white, rosé, dry red wines; the development of optimal technological regimes to reduce the content of compounds, which cause physico-chemical changes in dry white, rosé, red wines, using enzymes, selection yeasts to obtain dry wines with high organoleptic properties; the evaluation of the oenological potential of new and European selected grape varieties for the production of dry white, rose and red wines; the study of the aromatic complex of white, rosé, dry blend wines obtained from grapes of domestic and European selected varietals. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject procese tehnologice en_US
dc.subject vinuri roşii seci en_US
dc.title Optimizarea proceselor tehnologice de producere a vinurilor roșii seci la "Vinaria Javgur" en_US
dc.title.alternative Optimizing the technological processes for the production of dry wines at the Javgur enterprise en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account