| dc.contributor.advisor | VLADEI, N. | |
| dc.contributor.author | GURJII, I. | |
| dc.date.accessioned | 2025-09-07T07:49:56Z | |
| dc.date.available | 2025-09-07T07:49:56Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.identifier.citation | GURJII, I. Optimizarea proceselor tehnologice de producere a vinurilor roșii seci la "Vinaria Javgur": Programul de studiu: 0721.3 - Tehnologia Vinului și a Produselor obținute prin Fermentare. Cond. şt. VLADEI N. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2025. | en_US |
| dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/33190 | |
| dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. | en_US |
| dc.description.abstract | Scopul tezei de licență pentru optimizarea proceselor tehnologice de prelucrare a strugurilor Viorica,Pinot Blanc,Pinot Gris,Traminer,Feteasca Neagră,Saperavi și producerea vinurilor: Mariage Blanc(Viorica& Pinot Blanc); Mariage Rose( Pinot Gris&Traminer); Feteasca Neagră&Saperavi la Întreprinderea Javgur poate fi realizat prin executarea următoarelor obiective: studiul influenței diferitor materiale adjuvante moderne folosite în procesul de prelucrare a strugurilor asupra indicilor de calitate a vinurilor albe ,roze,roșii seci; elaborarea regimurilor tehnologice optimale de diminuare a conținutului de compuși, care provoacă modificări fizico-chimice în vinurile albe,roze,roșii seci, utilizând enzyme,levuri de selecție cu obținerea vinurilor seci cu însușiri organoleptice înalte; evaluarea potențialului oenologic al soiurilor de struguri asanate de selecție nouă și europeni pentru producerea vinurilor albe,roze,roșii seci; studiul complexului aromatic al vinurilor de cupaj albe ,roze,seci obținute din struguri de soiuri asanate de selecție autohtone și europene. | en_US |
| dc.description.abstract | The purpose of the bachelor's thesis for the optimization of the technological processes of processing Viorica, Pinot Blanc, Pinot Gris, Traminer, Feteasca Neagră, Saperavi grapes and the production of wines: Mariage Blanc (Viorica & Pinot Blanc); Mariage Rose (Pinot Gris & Traminer); Feteasca Neagră&Saperavi at the Javgur Enterprise can be achieved by executing the following objectives: the study of the influence of different modern auxiliary materials used in the grape processing process on the quality indices of white, rosé, dry red wines; the development of optimal technological regimes to reduce the content of compounds, which cause physico-chemical changes in dry white, rosé, red wines, using enzymes, selection yeasts to obtain dry wines with high organoleptic properties; the evaluation of the oenological potential of new and European selected grape varieties for the production of dry white, rose and red wines; the study of the aromatic complex of white, rosé, dry blend wines obtained from grapes of domestic and European selected varietals. | en_US |
| dc.language.iso | ro | en_US |
| dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
| dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
| dc.subject | procese tehnologice | en_US |
| dc.subject | vinuri roşii seci | en_US |
| dc.title | Optimizarea proceselor tehnologice de producere a vinurilor roșii seci la "Vinaria Javgur" | en_US |
| dc.title.alternative | Optimizing the technological processes for the production of dry wines at the Javgur enterprise | en_US |
| dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: