IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Influența raportului cărnii de ovină și pasăre și a adaosului de șrot de nuci și fibre alimentare asupra indicilor de calitate

Show simple item record

dc.contributor.author GRUMEZA, Irina
dc.date.accessioned 2020-09-25T08:24:44Z
dc.date.available 2020-09-25T08:24:44Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation GRUMEZA, Irina. Influența raportului cărnii de ovină și pasăre și a adaosului de șrot de nuci și fibre alimentare asupra indicilor de calitate. In: Tendințe contemporane ale dezvoltării științei: viziuni ale tinerilor cercetători . Ed. 7, 15 iunie 2018, Chișinău. V. 1, Chișinău, 2018, pp. 104-109. ISBN: 978-9975-108-45-4. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-108-45-4
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/9979
dc.description.abstract Particularitățile dezvoltării industriei alimentare presupune fabricarea produselor alimentare cu destinație funcțională de o calitate nouă, care contribuie la menținerea și îmbunătățirea sănătății, datorită acțiunii reglatoare asupra organismului uman. În ultimii ani, industria cărnii a devenit una dintre cea mai dezvoltată în industria alimentară. Această creștere rapidă a industriei a contribuit la supraîncărcarea pieței cu produse de carne procesată. Din punct de vedere al consumatorului, se vede foarte clar că s-a extins nu numai gama de produse, dar a crescut și numărul de producători. Este esențial că selecția și compoziția produselor din carne respectă nevoile fiziologice ale grupurilor profesionale și de vârstă ale populației. În ciuda faptului că, în ultimii ani, producția de carne în țară este în creștere, țara continuă să depindă de importuri. Scopul cercetărilor reflectate în acest articol a constatat în posibilitatea utilizării la fabricarea produselor din carne și anume a semifabricatelor tocate din carne de ovină a cărnii de pasăre și a adaosului de șrot de nuci și fibre alimentare de grâu asupra indicilor de calitate. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir” en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject industria alimentară en_US
dc.subject industria cărnii en_US
dc.subject semifabricate en_US
dc.subject șrot de nuci en_US
dc.subject fibre alimentare de grâu en_US
dc.title Influența raportului cărnii de ovină și pasăre și a adaosului de șrot de nuci și fibre alimentare asupra indicilor de calitate en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account