dc.contributor.author | GRUMEZA, Irina | |
dc.date.accessioned | 2020-09-25T08:24:44Z | |
dc.date.available | 2020-09-25T08:24:44Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.citation | GRUMEZA, Irina. Influența raportului cărnii de ovină și pasăre și a adaosului de șrot de nuci și fibre alimentare asupra indicilor de calitate. In: Tendințe contemporane ale dezvoltării științei: viziuni ale tinerilor cercetători . Ed. 7, 15 iunie 2018, Chișinău. V. 1, Chișinău, 2018, pp. 104-109. ISBN: 978-9975-108-45-4. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-108-45-4 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/9979 | |
dc.description.abstract | Particularitățile dezvoltării industriei alimentare presupune fabricarea produselor alimentare cu destinație funcțională de o calitate nouă, care contribuie la menținerea și îmbunătățirea sănătății, datorită acțiunii reglatoare asupra organismului uman. În ultimii ani, industria cărnii a devenit una dintre cea mai dezvoltată în industria alimentară. Această creștere rapidă a industriei a contribuit la supraîncărcarea pieței cu produse de carne procesată. Din punct de vedere al consumatorului, se vede foarte clar că s-a extins nu numai gama de produse, dar a crescut și numărul de producători. Este esențial că selecția și compoziția produselor din carne respectă nevoile fiziologice ale grupurilor profesionale și de vârstă ale populației. În ciuda faptului că, în ultimii ani, producția de carne în țară este în creștere, țara continuă să depindă de importuri. Scopul cercetărilor reflectate în acest articol a constatat în posibilitatea utilizării la fabricarea produselor din carne și anume a semifabricatelor tocate din carne de ovină a cărnii de pasăre și a adaosului de șrot de nuci și fibre alimentare de grâu asupra indicilor de calitate. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir” | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | industria alimentară | en_US |
dc.subject | industria cărnii | en_US |
dc.subject | semifabricate | en_US |
dc.subject | șrot de nuci | en_US |
dc.subject | fibre alimentare de grâu | en_US |
dc.title | Influența raportului cărnii de ovină și pasăre și a adaosului de șrot de nuci și fibre alimentare asupra indicilor de calitate | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: