IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole din publicaţii internaţionale by Subject "hawthorn"

Browsing Articole din publicaţii internaţionale by Subject "hawthorn"

Sort by: Order: Results:

  • SANDULACHI, Elisaveta; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; POPESCU, Liliana; GHENDOV-MOȘANU, Aliona; STURZA, Rodica (Scientific Research Publishing Inc., 2020)
    The purpose of this study was to first evaluate the antimicrobial effects of powder and extracts of berries (rose-hip, aronia, sea buckthorn and hawthorn) on the development of antibiotic-resistant L. monocitogenes. Listeria ...
  • POPOVICI, Violina; STURZA, Rodica (Stefan cel Mare University of Suceava, 2018)
    Complex food degradation is caused by lipid oxidation process and as a result there may occur a rancid odor, colour change and texture may be modified, thus negatively influencing the sensory qualities of food. The results ...
  • GHENDOV-MOȘANU, Aliona (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2019)
    Monografia “Compuși biologic activi de origine horticolă pentru alimente funcționale” reprezintă o sinteză amplă privind utilizarea compușilor biologic activi de origine vegetală horticolă (aronia, cătina albă, măceș, ...
  • POPOVICI, Violina (Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu“, Cahul, 2021)
    În prezent există un interes crescut pentru fructele de pădure, deoarece acestea se caracterizează printr-o suprafață mare de cultivare și sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale importante din punct de vedere ...
  • POPOVICI, Violina; STURZA, Rodica; GHENDOV-MOSANU, Aliona ("Vasile Alecsandri" University of Bacau, Romania, 2021)
    In this study were analyzed the antioxidant capacity of hawthorn berries which are rich in polyphenols, bioflavonoids, antioxidants, vitamins, tannins and organic acids etc.
  • GHENDOV-MOȘANU, Aliona (Academia de Ştiinţe a Moldovei, 2021)
    The replacement of synthetic dyes with compounds of natural origin obtained from berries (chokeberry, sea buckthorn, rosehip, hawthorn) in food is current. In vivo and in vitro research has shown that these berries have ...

Search DSpace


Browse

My Account