IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Microalgele - sursă de pigmenți și fitonutrienți pentru industria alimentară

Show simple item record

dc.contributor.author BANTEA-ZAGAREANU, Valentina
dc.contributor.author GUREV, Angela
dc.contributor.author DODON, Adelina
dc.date.accessioned 2022-10-19T09:54:13Z
dc.date.available 2022-10-19T09:54:13Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation BANTEA-ZAGAREANU, Valentina, GUREV, Angela, DODON, Adelina. Microalgele - sursă de pigmenți și fitonutrienți pentru industria alimentară. In: Inovaţia: factor al dezvoltării social-economice: conf. şt.-pract. naţ. 17 decembrie 2020, Cahul, 2021, pp. 156-157. ISBN 978-9975-88-074-9. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-88-074-9
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/21562
dc.description.abstract Numeroase cercetări au demonstrat că substanțele bioactive sintetizate de microalge manifestă proprietăți antioxidante, protejează celulele de acțiunea radiațiilor ultraviolete, previn cancerul, bolile inflamatorii și bolile cardiovasculare, modulează sistemul imunitar, etc. Totodată sunt coloranți naturali, precursori ai vitaminelor, inofensivi pentru organismul omului și pot înlocui aditivii și coloranții alimentari nocivi, de sinteză chimică, utilizați actualmente în industria alimentară. Scopul cercetărilor a fost aplicarea preparatului S1 pe bază de Spirulină la prepararea sticksurilor din 3 tipuri de făină. Preparatul S1 a fost obținut din biomasă de Spirulina (Arthrospira platensis) în laboratorul „Ficobiotehnologie” al Institutului de microbiologie și Biotehnologie al AȘM. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea. de Stat "B. P. Hasdeu" din Cahul en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject microalge en_US
dc.subject spirulină en_US
dc.subject sticksuri en_US
dc.title Microalgele - sursă de pigmenți și fitonutrienți pentru industria alimentară en_US
dc.title.alternative Microalgea - source of pigments and phytonutrients in food industry en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account