IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Colecția instituțională by Author "PALADI, Daniela"

Browsing Colecția instituțională by Author "PALADI, Daniela"

Sort by: Order: Results:

  • PALADI, Daniela; SUHODOL, Natalia; COVALIOV, Eugenia (Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu“, Cahul, 2021)
    Obiectivul acestui studiu a fost determinarea efectului tratării termice (fierberea la 100 °C) asupra conținutului de toxine în morcov (Daucus Carrota) cu scopul stabilirii modalităţilor de reducere a cantităţilor de toxine ...
  • SURDU, Adelina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Tulburările de somn afectează semnificativ calitatea vieții unui număr mare de oameni, dar este încă o boală puțin cunoscută. Se crede că nutriția alimentară joacă un impact semnificativ asupra stării de bine a somnului. ...
  • POPOVICI, Cristina; BAERLE, Alexei; PALADI, Daniela; CAPCANARI, Tatiana; TATAROV, Pavel (Romanian Inventors Forum, 2019)
    Current research is devoted to develop technology of walnut beverage emulsion production and to analyse its chemical composition, basic quality properties as well as microstructure and rheological behavior in terms of storage.
  • TATAROV, Pavel; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2010)
    The physico-chemical characteristics of jam, with reduced saccharine content, that influence the modification of biological value and finite products’ quality over time, were identified. The nutritive value of jam influenced ...
  • ZAHARIA, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Neurotoxinele botulinice (BoNT) produse de Clostridiaspeciile sunt cele mai puternice toxine naturale identificate. În mod clasic, sindromul neurologic toxic se caracterizează printr-o paralizie flască descendentă acută ...
  • CAPCANARI, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga; PALADI, Daniela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floareasoarelui şi seminţe de struguri. Obiectivele ...
  • MOGA, Victoria; MIJA, Nina; PALADI, Daniela (Asociaţia Tinerilor Cercetători din Moldova "PRO-Ştiinţa", 2010)
    În cercetarea dată jeleurile de fructe au fost preparate cu utilizare de pectine extrase din soiul de prune „Stanley” și soiul de vișine „Șpanka”. În rezultatul cercetării s-a stabilit importanța determinării următorilor ...
  • DODON, Arina; MALASEVSCAIA, Natalia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Of all the environmental factors that affect human health, nutrition plays a leading role. At the same time, we must not forget that the younger the child is, the more attention should be paid to nutritional issues. ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga; COVALIOV, Eugenia (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floarea-soarelui şi seminţe de struguri. Obiectivele ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2019)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floarea-soarelui şi seminţe de struguri. ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2019)
    Current research is devoted to develop technology of obtaining food emulsions such as mayonnaise from vegetable oils of the sunflower and grape seed with a high biological value. This research aimed to determine optimum ...
  • DONICA, Laura; DERENCOVA, Eteri (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În urma analizei bibliografice efectuate s-a constata că nutriția copiilor și adolescenților sportivi este într-o oarecare măsură diferită de a celorlalți copii. Ea are la baza elementele alimentaţiei sănătoase, la care ...
  • PALADI, Daniela; TATAROV, Pavel (University Dunarea De Jos, Galati, 2008)
    The purpose of this work was to elaborate the physical-chemical method able to estimate the sweet taste degree of jam as a function of the physical-chemical properties of fruits and saccharose content of the final products. ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; PALADI, Daniela; FLOREA, Diana; MACARI, Artur; TĂRÎŢĂ, Vasile; TATAROV, Pavel (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2008-02-29)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la tehnologia de producere a gemului şi confiturei din fructe şi pomuşoare. Procedeul de obţinere a gemului şi confiturei cu un conţinut redus de zaharoză include ...
  • PALADI, Daniela; TATAROV, Pavel (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2017)
    Procedeul, conform invenţiei, include pregătirea amestecului din materie primă, zaharoză şi agent de gelificare şi fierberea, totodată materia primă şi zaharoza se amestecă în cantităţi care asigură obţinerea unui gust, ...
  • TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2009)
    The procedure includes the preparation of fruit and saccharose compound, boiling, packaging and pasteurization. The plums compound is prepared in a 1: 0.2…0.4 ratio for chokeberry and the antiradical activity of antioxidants ...
  • TATAROV, Pavel; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2009)
    The procedure includes the preparation, compound boiling (raw material, saccharose and jellification agent), assembling and pasteurization of the finite product. A product with programmed sweet taste grade in the limits ...
  • TATAROV, Pavel; SANDULACHI, Elizaveta; PALADI, Daniela; TARÎTA, Vasile; MACARI, Artur; FLOREA, Diana (Romanian Inventors Forum, 2009)
    The procedure includes the preparation, partial dehydration of raw material (16…22% of dry soluble substances), adding 30…50 parts of saccharose mass to 100 parts of dehydrated raw material mass, jellification substances ...
  • MANEA, Andreea Rafaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În urma studiului efectuat s-a demonstrat că făina de banane are o valoare nutritivă importantă, ce reflectă un conținut ridicat de fibre alimentare, un conținut redus de zahăr și o valoare nulă în gluten. Ea poate fi ...

Search DSpace


Browse

My Account