Browsing Inventii by Author "PALADI, Daniela"

Sort by: Order: Results:

  • POPOVICI, Cristina; BAERLE, Alexei; PALADI, Daniela; CAPCANARI, Tatiana; TATAROV, Pavel (Romanian Inventors Forum, 2019)
    Current research is devoted to develop technology of walnut beverage emulsion production and to analyse its chemical composition, basic quality properties as well as microstructure and rheological behavior in terms of storage.
  • TATAROV, Pavel; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2010)
    The physico-chemical characteristics of jam, with reduced saccharine content, that influence the modification of biological value and finite products’ quality over time, were identified. The nutritive value of jam influenced ...
  • CAPCANARI, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga; PALADI, Daniela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floareasoarelui şi seminţe de struguri. Obiectivele ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga; COVALIOV, Eugenia (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floarea-soarelui şi seminţe de struguri. Obiectivele ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2019)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floarea-soarelui şi seminţe de struguri. ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2019)
    Current research is devoted to develop technology of obtaining food emulsions such as mayonnaise from vegetable oils of the sunflower and grape seed with a high biological value. This research aimed to determine optimum ...
  • SANDULACHI, Elisaveta; PALADI, Daniela; FLOREA, Diana; MACARI, Artur; TĂRÎŢĂ, Vasile; TATAROV, Pavel (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2008-02-29)
    Invenţia se referă la industria alimentară, şi anume la tehnologia de producere a gemului şi confiturei din fructe şi pomuşoare. Procedeul de obţinere a gemului şi confiturei cu un conţinut redus de zaharoză include ...
  • PALADI, Daniela; TATAROV, Pavel (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, 2017)
    Procedeul, conform invenţiei, include pregătirea amestecului din materie primă, zaharoză şi agent de gelificare şi fierberea, totodată materia primă şi zaharoza se amestecă în cantităţi care asigură obţinerea unui gust, ...
  • TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2009)
    The procedure includes the preparation of fruit and saccharose compound, boiling, packaging and pasteurization. The plums compound is prepared in a 1: 0.2…0.4 ratio for chokeberry and the antiradical activity of antioxidants ...
  • TATAROV, Pavel; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2009)
    The procedure includes the preparation, compound boiling (raw material, saccharose and jellification agent), assembling and pasteurization of the finite product. A product with programmed sweet taste grade in the limits ...
  • TATAROV, Pavel; SANDULACHI, Elizaveta; PALADI, Daniela; TARÎTA, Vasile; MACARI, Artur; FLOREA, Diana (Romanian Inventors Forum, 2009)
    The procedure includes the preparation, partial dehydration of raw material (16…22% of dry soluble substances), adding 30…50 parts of saccharose mass to 100 parts of dehydrated raw material mass, jellification substances ...

Search DSpace


Browse

My Account