dc.contributor.author | MUSTEAŢĂ, Grigore | |
dc.contributor.author | GHERCIU, Lidia | |
dc.contributor.author | URSU, Sorina | |
dc.contributor.author | CRAVCESCO, Alexandru | |
dc.date.accessioned | 2020-09-30T11:18:10Z | |
dc.date.available | 2020-09-30T11:18:10Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.citation | MUSTEAŢĂ, Grigore, GHERCIU, Lidia, URSU, Sorina, CRAVCESCO, Alexandru. Influența preparatelor enzimatice asupra calității vinurilor roșii. In: Tendinţe contemporane ale dezvoltării ştiinţei: viziuni ale tinerilor cercetători. 10 martie 2014, Chișinău. Chișinău, Republica Moldova: Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei, 2014, p. 34. ISBN 978-9975-4257-2-8. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-4257-2-8 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/10204 | |
dc.description.abstract | Prezența compușilor polifenolici în vinurile roșii, conferă acestora însușiri organoleptice și de calitate deosebite: culoare roșie-rubinie, catifelare, astringență păstrare. În tehnologia producerii vinurilor roșii, extracția compușilor fenolici, iar dintre aceștia în mod deosebit compușii fenolici colorați are loc prin procedeul specific numit fermentarea - macerarea pe boștină. Extracția acestora din urmă are loc după următorul mecanism: în prima etapă, sub influența acidității, temperaturii, SO2 și eventual a alcoolului format, are loc mortificarea celulei boabei. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea Academiei de Ştiinţe a Moldovei | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | compuși polifenolici | en_US |
dc.subject | vinuri roșii | en_US |
dc.subject | Merlot | en_US |
dc.subject | Syrah | en_US |
dc.title | Influența preparatelor enzimatice asupra calității vinurilor roșii | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: