Show simple item record

dc.contributor.author CHISELIȚĂ, Oleg
dc.contributor.author CHISELIȚĂ, Natalia
dc.contributor.author CARAMAN, Mariana
dc.date.accessioned 2025-12-22T08:50:10Z
dc.date.available 2025-12-22T08:50:10Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation CHISELIȚĂ, Oleg; Natalia CHISELIȚĂ și Mariana CARAMAN. Procedeu de creștere a prepelițelor. In: PRO INVENT 2025. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. ed. 22, 15 - 17 octombrie 2025, Cluj-Napoca, Romania: catalog. Cluj-Napoca, 2025, p. 267-8. ISSN 3008 - 458X. en_US
dc.identifier.issn 3008 - 458X
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/34067
dc.description Lucrare brevetată sau în curs de brevetare / proiect:MD 1839; MD 1840; MD 1841 din 2025.05.31, BOPI nr. 5/2025, Proiect 24.80012.5107.SE („Diversification of feed aditives in poultry farming”) en_US
dc.description.abstract Invenția se referă la zootehnie, în special la procedeul de creștere a prepelițelor prin utilizarea preparatului microbian. Procedeul asigură viabilitatea puilor cu 98% în lotul experimental față de 83% în lotul de control, scăderea titrului de bacterii condiționat patogene, creșterea titrului de microorganisme benefice din tractul gastrointestinal, creșterea masei corporale a puilor cu 13,46%, obținerea unei cărni cu un conținut de proteine mai mare cu 3,92% și un conținut de grăsime mai mic cu 3,02% față de lotul de control. Contribuie la creșterea intensității depunerii ouălor la prepelițe cu 29,54% și a greutății ouălor. en_US
dc.description.abstract The invention relates to animal husbandry, in particular to the process of raising quails by using the microbial preparation. The process ensures the viability of chicks of 98% in the experimental group compared to 83% in the control group, the decrease of the titer of conditionally pathogenic bacteria, increase of the titer of beneficial microorganisms in the gastrointestinal tract, increasing the body mass of the chicks by 13.46%, obtaining meat with the higher protein content by 3.92% and lower fat content by 3.02% compared to the control group. Contributes to increasing the egg laying intensity of quails by 29.54% and the weight of eggs. en_US
dc.language.iso en en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject invenţii en_US
dc.subject inventions en_US
dc.subject prepelițe en_US
dc.subject ouă en_US
dc.subject quail en_US
dc.subject egg en_US
dc.title Procedeu de creștere a prepelițelor en_US
dc.title.alternative Quail raising process en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account