| dc.contributor.author | CHISELIȚĂ, Oleg | |
| dc.contributor.author | CHISELIȚĂ, Natalia | |
| dc.contributor.author | CARAMAN, Mariana | |
| dc.date.accessioned | 2025-12-22T08:50:10Z | |
| dc.date.available | 2025-12-22T08:50:10Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.identifier.citation | CHISELIȚĂ, Oleg; Natalia CHISELIȚĂ și Mariana CARAMAN. Procedeu de creștere a prepelițelor. In: PRO INVENT 2025. Salonul internaţional al cercetării ştiinţifice, inovării şi inventicii. ed. 22, 15 - 17 octombrie 2025, Cluj-Napoca, Romania: catalog. Cluj-Napoca, 2025, p. 267-8. ISSN 3008 - 458X. | en_US |
| dc.identifier.issn | 3008 - 458X | |
| dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/34067 | |
| dc.description | Lucrare brevetată sau în curs de brevetare / proiect:MD 1839; MD 1840; MD 1841 din 2025.05.31, BOPI nr. 5/2025, Proiect 24.80012.5107.SE („Diversification of feed aditives in poultry farming”) | en_US |
| dc.description.abstract | Invenția se referă la zootehnie, în special la procedeul de creștere a prepelițelor prin utilizarea preparatului microbian. Procedeul asigură viabilitatea puilor cu 98% în lotul experimental față de 83% în lotul de control, scăderea titrului de bacterii condiționat patogene, creșterea titrului de microorganisme benefice din tractul gastrointestinal, creșterea masei corporale a puilor cu 13,46%, obținerea unei cărni cu un conținut de proteine mai mare cu 3,92% și un conținut de grăsime mai mic cu 3,02% față de lotul de control. Contribuie la creșterea intensității depunerii ouălor la prepelițe cu 29,54% și a greutății ouălor. | en_US |
| dc.description.abstract | The invention relates to animal husbandry, in particular to the process of raising quails by using the microbial preparation. The process ensures the viability of chicks of 98% in the experimental group compared to 83% in the control group, the decrease of the titer of conditionally pathogenic bacteria, increase of the titer of beneficial microorganisms in the gastrointestinal tract, increasing the body mass of the chicks by 13.46%, obtaining meat with the higher protein content by 3.92% and lower fat content by 3.02% compared to the control group. Contributes to increasing the egg laying intensity of quails by 29.54% and the weight of eggs. | en_US |
| dc.language.iso | en | en_US |
| dc.language.iso | ro | en_US |
| dc.publisher | Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca | en_US |
| dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
| dc.subject | invenţii | en_US |
| dc.subject | inventions | en_US |
| dc.subject | prepelițe | en_US |
| dc.subject | ouă | en_US |
| dc.subject | quail | en_US |
| dc.subject | egg | en_US |
| dc.title | Procedeu de creștere a prepelițelor | en_US |
| dc.title.alternative | Quail raising process | en_US |
| dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: