IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Analiza și perfecționarea tehnologiei de producere a vinului spumant în vase de presiune cu conținut majorat de substanțe biologic active

Show simple item record

dc.contributor.advisor BALANUȚĂ, Anatol
dc.contributor.author PFANENȘTÎLI, Galina
dc.date.accessioned 2025-09-07T08:00:45Z
dc.date.available 2025-09-07T08:00:45Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation PFANENȘTÎLI, Galina. Analiza și perfecționarea tehnologiei de producere a vinului spumant în vase de presiune cu conținut majorat de substanțe biologic active: Programul de studiu: 0721.3 - Tehnologia Vinului și a Produselor obținute prin Fermentare. Cond. şt. BALANUȚĂ Anatol. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2025. en_US
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/33195
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract În lucrarea respectivă are loc descrierea procesului de efectuarea, într-un mod experimental, a cercetării utilizării substanțelor biologic active în producerea unei cantități reduse de vin spumant, prin metoda fermentării în vase de presiune în incinta Microfinificației din cadrul Universității Tehnice a Moldovei. Înterpretarea rezultatelor experimentului vor avea lor pe bază comparativă a unei probe produse în mod ordinar și a celor cu administrare de levuri liofilizate, prealabit pregătite pentru procesul de plasmoliză în vederea obținerii substanțelor bilogic active cu scopul de a îmbunătăți caracteristicile organoleptice a probei respective de vin spumant. Scopul lucrării: analiza și perfecționarea prin intermediul unei cercetări experimentale a producerii vinului spumant prin administrarea substanșelor biologic aticve, în vederea îmbunătățirii calităților organoleptice ale probei de produs finit, efectuarea concluziilor de pe baza. en_US
dc.description.abstract That work describes the experimental process of researching the use of biologically active substances in the production of a small quantity of sparkling wine, using the method of fermentation in pressure vessels within the Microvinification facility of the Technical University of Moldova. The interpretation of the experimental results will be carried out through a comparative analysis between a traditionally produced sample and those with the addition of lyophilized yeasts, previously prepared for the plasmolysis process in order to obtain biologically active substances aimed at improving the organoleptic characteristics of the respective sparkling wine sample. Research Aim: to analyze and improve, through experimental research, the production of sparkling wine by administering biologically active substances, with the aim of enhancing the organoleptic qualities of the final product sample, drawing conclusions based on the experiment, and proposing practical recommendations for refining the respective strategy en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject metoda Charmat en_US
dc.subject levuri liofilizate en_US
dc.subject plasmoliză en_US
dc.subject caracteristica organoleptică en_US
dc.subject Charmat method en_US
dc.subject lyophilized yeasts en_US
dc.subject plasmolysis en_US
dc.subject organoleptic characteristic en_US
dc.title Analiza și perfecționarea tehnologiei de producere a vinului spumant în vase de presiune cu conținut majorat de substanțe biologic active en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account