IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Proiectarea secției de producere a rachiului din mere

Show simple item record

dc.contributor.advisor BALANUȚĂ, A.
dc.contributor.author CALESTRU, Ș.
dc.date.accessioned 2025-09-07T07:40:15Z
dc.date.available 2025-09-07T07:40:15Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation CALESTRU, Ș. Proiectarea secției de producere a rachiului din mere: Programul de studiu: 0721.3 - Tehnologia Vinului și a Produselor obținute prin Fermentare. Cond. şt. BALANUȚĂ A. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2025. en_US
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/33186
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Referințe bibliografice. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei de licență pentru proiectarea secției de distilare a băuturii alcoolice din mere și obținerea Rachiului de mere cu maturare 3 ani la SA Aroma poate fi realizat prin executarea următoarelor obiective: Distilarea băuturii alcoolice din mere și obținerea distilatului de mere cu maturare 3 ani; Elaborarea regimurilor tehnologice de pregătire a componeților pentru pregătirea cupajului cu numire de Rachiu de mere 3 ani maturare; Clasificarea rachiurilor naturale și gruparea pomicolă a speciilor de la care provin fructele folosite la obţinerea distilatelor; Caracterizarea principalelor sortimente de rachiuri naturale din fructe. en_US
dc.description.abstract The aim of the bachelor's thesis for the design of the distillation section of the raw material dry wine from apples and obtaining the apple brandy aged for 3 years at SA Aroma can be achieved by executing the following objectives: Distillation of dry apple wine and obtaining apple distillate aged for 3 years; Elaboration of the technological regimes for the preparation of the components for the preparation of the blend called Apple Brandy 3 years maturation; The classification of natural brandies and the fruit tree grouping of the species from which the fruits used to obtain the distillates come; Characterization of the main assortments of natural fruit brandies. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject secţie de producere en_US
dc.subject rachiu din mere en_US
dc.title Proiectarea secției de producere a rachiului din mere en_US
dc.title.alternative The design of the Apple Brandy production section en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account