| dc.contributor.advisor | BALANUȚĂ, A. | |
| dc.contributor.author | CALESTRU, Ș. | |
| dc.date.accessioned | 2025-09-07T07:40:15Z | |
| dc.date.available | 2025-09-07T07:40:15Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.identifier.citation | CALESTRU, Ș. Proiectarea secției de producere a rachiului din mere: Programul de studiu: 0721.3 - Tehnologia Vinului și a Produselor obținute prin Fermentare. Cond. şt. BALANUȚĂ A. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2025. | en_US |
| dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/33186 | |
| dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Referințe bibliografice. | en_US |
| dc.description.abstract | Scopul tezei de licență pentru proiectarea secției de distilare a băuturii alcoolice din mere și obținerea Rachiului de mere cu maturare 3 ani la SA Aroma poate fi realizat prin executarea următoarelor obiective: Distilarea băuturii alcoolice din mere și obținerea distilatului de mere cu maturare 3 ani; Elaborarea regimurilor tehnologice de pregătire a componeților pentru pregătirea cupajului cu numire de Rachiu de mere 3 ani maturare; Clasificarea rachiurilor naturale și gruparea pomicolă a speciilor de la care provin fructele folosite la obţinerea distilatelor; Caracterizarea principalelor sortimente de rachiuri naturale din fructe. | en_US |
| dc.description.abstract | The aim of the bachelor's thesis for the design of the distillation section of the raw material dry wine from apples and obtaining the apple brandy aged for 3 years at SA Aroma can be achieved by executing the following objectives: Distillation of dry apple wine and obtaining apple distillate aged for 3 years; Elaboration of the technological regimes for the preparation of the components for the preparation of the blend called Apple Brandy 3 years maturation; The classification of natural brandies and the fruit tree grouping of the species from which the fruits used to obtain the distillates come; Characterization of the main assortments of natural fruit brandies. | en_US |
| dc.language.iso | ro | en_US |
| dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
| dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
| dc.subject | secţie de producere | en_US |
| dc.subject | rachiu din mere | en_US |
| dc.title | Proiectarea secției de producere a rachiului din mere | en_US |
| dc.title.alternative | The design of the Apple Brandy production section | en_US |
| dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: