IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Evoluţia substanţelor fenolice la extragerea lor din tescovinele de struguri roşii

Show simple item record

dc.contributor.advisor SCLIFOS, Aliona
dc.contributor.author GOGU, Diana
dc.date.accessioned 2025-09-02T16:36:37Z
dc.date.available 2025-09-02T16:36:37Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation GOGU, Diana. Evoluţia substanţelor fenolice la extragerea lor din tescovinele de struguri roşii. Teză de master. Programul de studiu Oenologie, Enoturism şi Pieţe Viti-Vinicole. Conducător ştiinţific SCLIFOS Aliona. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chișinău, 2023. en_US
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/33096
dc.description Fişierul ataşat conţine: Adnotare, Annotation, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract În lucrarea de master a fost efectuate analizele agrobiologică, uvologică şi microbiologică ale strugurilor şi ale boabelor soiului Merlot, recoltate din podgoriile regiunilor Taraclia şi Nisporeni. S-a examinat distribuția masică a părților componente ale boabelor de soiul Merlot. În timpul fermentării mustuielii din strugurii Merlot a fost efectuată și evoluţia procesului de fermentare. S-au determinat indicii fizico-chimici din vinurile materie primă ale soiul Merlot din ambele arealuri specificate mai sus. en_US
dc.description.abstract In the master's thesis, the agrobiological, uvological and microbiological analysis of the grapes and berries of the Merlot variety, harvested from the vineyards of the Taraclia and Nisporeni regions, was carried out. The mass distribution of the component parts of the Merlot berry was examined. During the fermentation of the must from the Merlot grapes, the evolution of the fermentation process was also carried out. Physico-chemical indices were determined from the raw material wines of the Merlot variety from both areas specified above. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject merlot en_US
dc.subject tescovină en_US
dc.subject substanțe fenolice en_US
dc.subject substanţe fenolice en_US
dc.title Evoluţia substanţelor fenolice la extragerea lor din tescovinele de struguri roşii en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account