Browsing 2019 by Issue Date

Sort by: Order: Results:

  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la procedeul de fabricare a compoziţiilor de tocană de dovlecei cu adaos de CO2-extract sau/şi CO2-şrot din deşeuri de tomate, pentru alimentaţia zilnică echilibrată. Compozițiile de tocană de dovlecei ...
  • GRUMEZA, Irina; GUDIMA, Angela; MACARI, Artur; COEV, Ghenadii; CARTAŞEV, Anatoli (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul, conform invenției, prevede pregătirea materiei prime prin mărunțirea cărnii de ovină și pasăre la mașina de tocat, amestecarea cărnii tocate de ovină și pasăre într-un malaxor cu șrotul de nuci, sare de uz ...
  • POPEL, Svetlana; DRAGANOVA, Elena; PÎRGARI, Elena; PUJAILO, Eudochia; PARŞACOVA, Lidia; COLESNICENCO, Alexandra; ZÎREANOVA, Elena (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul propus permite crearea unei băuturi funcţionale pe baza conţinutului înalt de antioxidanţi, inclusiv a substanţelor fenolice, datorită prelucrării termice moderate din contul conţinutului scăzut de fructe şi ...
  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil; DRAGANOVA, Elena; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Rezultatul invenţiei constă în elaborarea unui procedeu tehnologic de fortificare a pâinii din faină de grâu de calitate superioară cu fibre alimentare din materii prime secundare de origine vegetală şi ameliorarea ...
  • BOGDAN, Nina; CARTAŞEV, Anatoli; NECRÎLOVA, Liudmila; COEV, Ghenadie; RUDIC, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, si anume la obținerea brânzei din lapte de capra în saramură. Procedeu, conform invenţiei, include recepţionarea laptelui de capră, normalizarea, pasteurizarea, introducerea maielei ...
  • CARTAŞEV, Anatoli; NECRÎLOVA, Liudmila; BOGDAN, Nina; COEV, Ghenadie; GRUMEZA, Irina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la brânză în saramură din amestec de lapte de capră și de oaie în raport 1:1, și include pasteurizarea amestecului la 68 °С timp de 20 min, pregătirea amestecului pentru ...
  • CARTAȘEV, Anatoli; MIGALATIEV, Olga; BOGDAN, Nina; POPOVICI, Cristina; GOLUBI, Roman; GRUMEZA, Irina; CARAGIA, Vavil; COEV, Ghenadie (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenția se referă la industria laptelui și poate fi utilizată la fabricarea produselor lactate fermentate cu proprietăți probiotice și funcționale.
  • ŞLEAGUN, Galina; CUPCEA, Tatiana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la domeniul industriei alimentare, şi anume la procedeul de preparare a gustărilor uscate din fructe, în particular batoanelor din prune uscate.
  • CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; BOTEZ, Alexei; TRIFAN, Nicolae; MALCOCI, Iulian (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Instalaţia de vibronetezire cu diamant a suprafeţelor exterioare ale pieselor cilindrice include un jgheab, executat în formă de tub, pentru alimentare şi orientare a pieselor,care prin intermediul unui cilindru de antrenare, ...
  • DANILA, Victoria; CURTEZA, Antonela (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Problema pusă la baza invenției constă în faptul că copiii născuți prematur au o greutate sub limită normală, iar pentru ai monitoriza este necesar de efectuat o serie de manipulări. Aceste intervenții asupra copiilor, de ...
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la o instalaţie de uscare pentru fructe și legume cu aplicarea a trei metode de uscare: uscarea prin convecție, uscarea cu aplicarea microundelor și uscarea în mediu ...
  • GOLUBI, Roman; IORGA, Eugen; BUCARCIUC, Victor; ARNĂUT, Svetlana; CRUCIRESCU, Diana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară şi în special la procedeul de obţinere a acidifiantului din mere, în forme nativă şi concentrată.
  • NICOLĂESCU, Mircea; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Aspirator - robot conceput pentru a fi utilizat în încăperi de locuit, echipat cu trei brațe suplimentare de colectare a prafului în locuri greu accesibile, sisteme de ghidare spațială și filtrare a apei.
  • ZBANCĂ, Ion; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Concept de transport public tip tren monoșină suspendat, propulsat de un set de motoare electrice, care sunt ecologice și eficientizează traficul urban existent.
  • ZBANCĂ, Ion; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Camion autonom electric, dotat și utilat cu tehnologii moderne-autopilot, camere de luat vederi, dispozitive de localizare, sisteme de informare și comunicare inteligente.
  • TARAN, Nicolae; SOLDATENCO, Eugenia; BOSTAN, Victor; CHIOSA, Nicolae; MORARI, Boris; SOLDATENCO, Olga; CICHIR, Liusia; VASIUCOVICI, Svetlana; RUDOI, Alexandru; TARAN, Natalia (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul, conform invenției, prevede zdrobirea și desciorchinarea strugurilor, care conțin minimum 22 % de zaharuri în must, cu obținerea mustuelii, eliminarea unei cantități de must din mustuială în cantitate de 10-20 ...
  • TARAN, Nicolae; SOLDATENCO, Eugenia; SOLDATENCO, Olga; BOSTAN, Victor; CHIOSA, Nicolae; CICHIR, Liusia; VASIUCOVICI, Svetlana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la biotehnologii, în particular la o tulpină de levuri autohtonă, Saccharomyces cerevisiae, izolată în centrul vitivinicol ”Purcari” şi recomandată pentru producerea vinurilor roșii seci.
  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Cercetările au fost axate pe crearea dressing-urilor pentru salată cu adaos de CO2-extract din deşeuri de tomate cu conţinut înalt de substanţe biologic active.
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; COVALIOV (BOAGHI), Eugenia; POPOVICI, Violina; RADU, Oxana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Proiectul are ca scop utilizarea agenţilor naturali de textură şi a carotenoidelor extrase din surse agroalimentare indigene în fabricarea produselor cu potenţial funcţional sporit. În timpul desfăşurării Proiectului sunt ...
  • BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; DUMITRESCU, Cătălin; CRISTESCU, Corneliu; BLEJAN, Marian; DUMITRESCU, Liliana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Sistemul inteligent de curățare a panourilor fotovoltaice include cel puțin un rând solar cu panouri fotovoltaice, modulul de curățare, acționat în mișcare de translație de piezoconvertorul, nodul de perii, nodul anionic, ...

Search DSpace


Browse

My Account