Browsing UGAL INVENT by Issue Date

Sort by: Order: Results:

  • BERNIC, Mircea; CARTOFEANU, Vasile; BALAN, Mihai; VISANU, Vitalie (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)
    Proiectul prezintă dezvoltarea şi implementarea unui tunel de uscare a fructelor şi legumelor, care utilizează ca sursă de căldură energia obţinută prin arderea de peleţi şi deşeuri din agricultură. După ...
  • TODOS, Petru; SOBOR, Ion; NUCA, Ilie (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)
    Scopul temei constă în cercetarea, elaborarea şi confecţionarea motoarelor asincrone submersibile umplute cu lichid dielectric (motoare tip MASUD) cu adâncimea de lucru 1000-6000 m şi destinate propulsiei roboților ...
  • SOBOR, Ion; CIUPERCĂ, Rodion; CHICIUC, Andrei; RACHIER, Vasile; TĂRÎȚĂ, Stella (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)
    Obiectivul general: cercetarea, proiectarea şi realizarea unui termogenerator electromecanic cu curenţi turbionari în scopul conversiei directe a energiei produsă de o turbină eoliană în energie termică. Destinație: ...
  • AMBROS, Tudor; BURDUNIUC, Marcel (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)
    Cercetarea prevede necesitatea producerii transformatoarelor din materiale recondiţionate: oţel electrotehnic, cupru, aluminiu ş.a. În cadrul catedrei de Electromecanică, UTM s-a propus o soluţie mult mai avantajoasă, ...
  • NUCA, Ilie; EŞANU, Vitalie (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2015)
    Scopul cercetării constă în elaborarea structurilor topologice, algoritmilor optimali de control şi cercetarea regimurilor de funcţionare ale sitemelor de tracţiune pentru reducerea consumului de energie ...
  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la procedeul de fabricare a compoziţiilor de tocană de dovlecei cu adaos de CO2-extract sau/şi CO2-şrot din deşeuri de tomate, pentru alimentaţia zilnică echilibrată. Compozițiile de tocană de dovlecei ...
  • GRUMEZA, Irina; GUDIMA, Angela; MACARI, Artur; COEV, Ghenadii; CARTAŞEV, Anatoli (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul, conform invenției, prevede pregătirea materiei prime prin mărunțirea cărnii de ovină și pasăre la mașina de tocat, amestecarea cărnii tocate de ovină și pasăre într-un malaxor cu șrotul de nuci, sare de uz ...
  • POPEL, Svetlana; DRAGANOVA, Elena; PÎRGARI, Elena; PUJAILO, Eudochia; PARŞACOVA, Lidia; COLESNICENCO, Alexandra; ZÎREANOVA, Elena (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Procedeul propus permite crearea unei băuturi funcţionale pe baza conţinutului înalt de antioxidanţi, inclusiv a substanţelor fenolice, datorită prelucrării termice moderate din contul conţinutului scăzut de fructe şi ...
  • MIGALATIEV, Olga; CARELINA, Marina; CARAGIA, Vavil; DRAGANOVA, Elena; GORDEEVA, Valentina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Rezultatul invenţiei constă în elaborarea unui procedeu tehnologic de fortificare a pâinii din faină de grâu de calitate superioară cu fibre alimentare din materii prime secundare de origine vegetală şi ameliorarea ...
  • BOGDAN, Nina; CARTAŞEV, Anatoli; NECRÎLOVA, Liudmila; COEV, Ghenadie; RUDIC, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, si anume la obținerea brânzei din lapte de capra în saramură. Procedeu, conform invenţiei, include recepţionarea laptelui de capră, normalizarea, pasteurizarea, introducerea maielei ...
  • CARTAŞEV, Anatoli; NECRÎLOVA, Liudmila; BOGDAN, Nina; COEV, Ghenadie; GRUMEZA, Irina (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria laptelui, şi anume la brânză în saramură din amestec de lapte de capră și de oaie în raport 1:1, și include pasteurizarea amestecului la 68 °С timp de 20 min, pregătirea amestecului pentru ...
  • CARTAȘEV, Anatoli; MIGALATIEV, Olga; BOGDAN, Nina; POPOVICI, Cristina; GOLUBI, Roman; GRUMEZA, Irina; CARAGIA, Vavil; COEV, Ghenadie (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenția se referă la industria laptelui și poate fi utilizată la fabricarea produselor lactate fermentate cu proprietăți probiotice și funcționale.
  • ŞLEAGUN, Galina; CUPCEA, Tatiana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la domeniul industriei alimentare, şi anume la procedeul de preparare a gustărilor uscate din fructe, în particular batoanelor din prune uscate.
  • CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg; BOTEZ, Alexei; TRIFAN, Nicolae; MALCOCI, Iulian (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Instalaţia de vibronetezire cu diamant a suprafeţelor exterioare ale pieselor cilindrice include un jgheab, executat în formă de tub, pentru alimentare şi orientare a pieselor,care prin intermediul unui cilindru de antrenare, ...
  • DANILA, Victoria; CURTEZA, Antonela (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Problema pusă la baza invenției constă în faptul că copiii născuți prematur au o greutate sub limită normală, iar pentru ai monitoriza este necesar de efectuat o serie de manipulări. Aceste intervenții asupra copiilor, de ...
  • BERNIC, Mircea; ȚISLINSCAIA, Natalia; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; MELENCIUC, Mihail (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la o instalaţie de uscare pentru fructe și legume cu aplicarea a trei metode de uscare: uscarea prin convecție, uscarea cu aplicarea microundelor și uscarea în mediu ...
  • GOLUBI, Roman; IORGA, Eugen; BUCARCIUC, Victor; ARNĂUT, Svetlana; CRUCIRESCU, Diana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenţia se referă la industria alimentară şi în special la procedeul de obţinere a acidifiantului din mere, în forme nativă şi concentrată.
  • NICOLĂESCU, Mircea; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Aspirator - robot conceput pentru a fi utilizat în încăperi de locuit, echipat cu trei brațe suplimentare de colectare a prafului în locuri greu accesibile, sisteme de ghidare spațială și filtrare a apei.
  • ZBANCĂ, Ion; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Concept de transport public tip tren monoșină suspendat, propulsat de un set de motoare electrice, care sunt ecologice și eficientizează traficul urban existent.
  • ZBANCĂ, Ion; PODBORSCHI, Valeriu (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Camion autonom electric, dotat și utilat cu tehnologii moderne-autopilot, camere de luat vederi, dispozitive de localizare, sisteme de informare și comunicare inteligente.

Search DSpace


Browse

My Account