Browsing 2022 by Issue Date

Sort by: Order: Results:

  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; GUȚU, Marin; BODNARIUC, Ion; CIOBANU, Radu; CIOBANU, Oleg (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Instalaţia funcționează după principiul floarei soarelui, utilizând „mușchi artificiali”. Conţine un turn cu deschizături verticale cu elemente de concentrare a razelor solare. În turn este montat un ax de sprijin, pe care ...
  • DANILA, Victoria; CURTEZA, Antonela; BALAN, Stela; VÎRLAN, Marcel (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Îmbrăcămintea funcțională este specifică cerințelor utilizatorului și este concepută pentru a satisface cerințele de performanță ale utilizatorului în condiții extreme. Această lucrare prezintă un produs funcțional pentru ...
  • CUȘMENCO, Tatiana; MACARI, Artur; BULGARU, Viorica; SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unui iaurt cu fructe, realizat din amestec de lapte de capră și de vacă, grație compoziţiei chimice echilibrate a laptelui de capră care este mai uşor digestibil decât laptele de ...
  • LUPAN, Oleg; ABABII, Nicolai; TROFIM, Viorel (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, conform invenției, include depunerea peliculei nanostructurate de oxid de cupru pe un suport din sticlă prin metoda sintezei chimice din soluție, tratarea termică rapidă la temperatura 750 oC timp de 60 s, ...
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; DULGHERU, Valeriu; RABEI, Ion; GUȚU, Marin; CIOBANU, Oleg; CIOBANU, Radu (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Turbina eoliană conţine un turn-suport, pe o platformă a căruia este instalat un arbore rotitor vertical, un capăt al căruia este unit cu un generator cu magneţi permanenţi, iar celălalt capăt, prin intermediul unor bare ...
  • BULGARU, Viorica; POPESCU, Liliana; DUDUSH, Veaceslav (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea cărnii de bovină prin uscare, în condiții controlate de temperatură, umiditate relativă și viteză de circulație a aerului, cu aromă echilibrată caracteristică cărnii maturate, cu ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; NEICOVCENA, I.; COȘELEVA, O.; SARÎ, N.; EREMIA, M.; JEREGHI, V. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de zahăr de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de steviozida, în cantitate de 3 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop de zahăr ...
  • BOSTAN, Viorel; BOSTAN, Ion; VACULENCO, Maxim (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul tehnic este o creștere a capacității portante și a randamentului mecanic, precum și o lărgire a posibilităților cinematice și funcționale. Acest rezultat se realizează datorită schemei cinematice a transmisiei, ...
  • EREMIA, N.; MACAEV, F.; POGREBNOI, S.; ZNAGOVAN, A.; MODVALA, S.; MARDARI, T.; EREMIA, I.; SARÎ, A. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul include hrănirea albinelor toamna cu un amestec de sirop de porumb invertit de 60% și 1,5-4,0 ml/L de soluție apoasă de 3% de steviozida, în cantitate de 2 L la o familie de albine și primăvara cu amestec de sirop ...
  • MONAICO, Eduard; URSAKI, Veaceslav; TIGINYANU, Ion (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Două rețele de pori au fost produse prin anodizarea suprafeței plachetei semiconductoare acoperite cu o mască care conține găuri: (i) o rețea de pori primari, care se propagă sub mască într-o direcție paralelă cu suprafața ...
  • BOESTEAN, Olga; NETREBA, Natalia; MACARI, Artur (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Rezultatul invenției constă în obținerea biscuiților сu utilizare făinii din semințe de struguri și/sau din miezul sâmburilor de caise, fiind o materie primă ieftina în cantități mici, cu proprietăți funcționale, având ...
  • MAZURU, Sergiu; PLATON, Andrei; MAZURU, Alexandru; BÎCIOC, Mihail (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include prelucrarea termică, deformarea plastică, nitrurarea. Înainte de nitrurare piesele se încălzesc până la temperatura de 490-540°C, cu menţinerea în atmosfera inertă timp de 20-30 min. Procesul de nitrurare ...
  • KAHITONOVA, E.; EREMIA, N.; KOCIȘ, I.; KOROLEV, D. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, prevede întreținerea păsărilor pe așternut permanent în care se adaogă, o dată pe săptămână, un aditiv mineral în cantitate de 100 g/m2, totodată aditivul mineral este constituit din argilă, carbonat de calciu, ...
  • POPESCU, Liliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; GHENDOV-MOȘANU, Aliona; STURZA, Rodica; PATRAȘ, Antoanela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeu de fabricare a iaurtului include amestecarea laptelui cu un conținut de grăsime de 2,6% cu lapte praf degresat și cu colorant galben din petale de șofrănel, filtrarea amestecului, omogenizarea la temperatura de ...
  • KRASOCIKO, P.; EREMIA, N.; KRASOCIKO, I.; KOZEL, L.; VÎSOCINA, E.; NEICOVCENA, I. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Metoda de profilaxie a dispepsiei imunodeficitare la viței include hrănirea vițeilor nounăscuți cu un amestec ce conține, la 1 L: lapte praf degresat – 100 g, produs apiterapeutic – 1,0...2,0 g, apă la temperatura de 38-400C ...
  • EREMIA, N.; CHIRIAC, A.; CAISÎN, L.; IVANOVA, R.; MACENCO, N.; NEICOVCENA, I.; MARDARI, T.; CATARAGA, I.; SARI, N. (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul, include hrănirea albinelor cu un amestec din sirop de zahăr șiextract de glicozide dehidroconiferil alcool-9’-O-β-D-glucopiranozidă și dehidroconiferil alcool-9-O-β-D-glucopiranozidă, în cantitate de 1,0 L amestec ...
  • POPOVICI, Violina; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; PATRAȘ, Antoanela; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosurilor funcționale, caracterizat prin aceea că se obține din lapte praf 9,0%; acid acetic 80% - 0,58%; bicarbonat de sodiu 0,06%; praf de ouă 4,8%; zahar tos 1,8%; sare 0,9%; muștar praf 0,37%; ...
  • BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; SANDU, Iuliana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procesul de îndepărtare a compușilor fenolici și a naftochinonelor din pelicula nucilor aparține industriei alimentare. Pelicula miezului de nucă este tratată cu etanol alimentar, carbonat de sodiu și o enzimă. Extracția ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; MACARI, Artur (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Procedeul de obținere a sosului funcțional din fructe de cătină albă, are loc prin prelucrarea primară a fructelor de cătină (sortare, spălare, pasare). Pireul de cătină se trece printr-o sită pentru a înlătura semințele ...
  • ZAPOROJAN, Sergiu; LARIN, Vladimir; TRONCIU, Vasile; MUNTEANU, Eugeniu; PAVEL, Victor; CHICU, Lilian (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Senzorul fără contact de măsurare a deformării este format din cel puțin două segmente de microfire feromagnetice amorfe – un fir sensibil și cel puțin un fir de referință, montate pe un corp solid. La aplicarea unui câmp ...

Search DSpace


Browse

My Account