IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Secţia Tehnologia Produselor Alimentare by Issue Date

Browsing Secţia Tehnologia Produselor Alimentare by Issue Date

Sort by: Order: Results:

  • MADAN, Iuvelina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Fibrele alimentare au un rol important pentru sănătatea umană, acestea sunt necesar să fie prezente în alimentația de zi cu zi într-o anumită pondere. In lucrarea dată au fost studiate cele mai moderne metode de extracție ...
  • TAȘCA, Corina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    În ultimii ani, industria alimentară a cunoscut o dezvoltare fără precedent, dezvoltare corelată cu creșterea rapidă a cantității de deșeuri agricole. În mod evident , problemele de mediu și impactul negativ ale deșeurilor ...
  • ШАЙТАН, Олеся; БОРТA, Анна-Мария (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Солод в результате его дробления и нагревания отличается видом и цветом зерновки, таким образом влияет на сенсорные показатели пивной дробины, следовательно солод и пивная дробина полученная из него, в зависимости от способа ...
  • BORTA, Ana-Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Climate change, environmental degradation, and biodiversity loss have driven Europe to alter its industrial system away from a fossil-based and linear economy and toward a biodiversitybased circular economy paradigm. Because ...
  • POPA, Nicolae; GRUMEZA-CLEFOS, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Sunt prezentate rezultatele studiilor privind diversificare sortimentului de produse din carne cu utilizarea rațională a cărnii de iepure. Se ia în considerare starea actuală a creșterii iepurilor la scară mondială și ...
  • MAZUR, Mihail; BORTA, Ana-Maria (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Apa de fierbere a năutului prezintă un lichid vâscos rezultă din gătitul năutului. Sursele acestui produs pot fi conservele de năut sau ca rezultat din fierberea boabelor de năut, de obicei nu se consumă și prezintă deșeuri ...
  • PALADII, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Procesarea zerului pentru valorificarea componentelor utile (lactoză, proteine, macro- și microelemente, vitamine, etc.) este realizată prin diverse metode de procesare, cum ar fi: termice, chimice, fizico-chimice, ...
  • MOVILEANU, Ecaterina; PICIOR, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Filmele comestibile sunt considerate atât ambalaj cât și componentă alimentară, ele trebuie să îndeplinească o serie de cerințe, precum: bune calități senzoriale; barieră ridicată și eficiență mecanică; stabilitate biochimică, ...
  • TROHINA, Ana; BRÎNZA, Romina-Cătălina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Street food is a global phenomenon. Worldwide, street food has become an important part of everyday life, and the Republic of Moldova is no exception. The aim of the report was to study and analyze the products offered by ...
  • CRUCIRESCU, Diana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Producătorii din străinătate se orientează spre utilizarea acizilor organici de provenienţă naturală la fabricarea unor produse sănătoase, ecologice şi cu o valoare nutritivă înaltă. Acizii organici sunt folosiți în mod ...
  • ZACUȚELU, Marcel (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Halianthus tuberosus ou « topinambour » est connu pour ses propriétés bénéfiques pour la santé, riche en nutriments, son goût agréable et son odeur spécifique. Malheureusement, le topinambour n'est pas valorisé à sa juste ...
  • POJOGA, Nikoleta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Zahărul este un produs obținut din sfeclă de zahăr, care este pe larg utilizat în industria alimentară. Atunci când este consumat întrecând norma, poate aduce după el și anumite consecințe organismului, precum: diabet ...
  • MITITELU, Maia; GRUMEZA-CLEFOS, Irina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Sunt prezentate rezultatele sondajului de opinie privind influența nitriților și nitraților din produsele din carne asupra organismului uman. S-a studiat consumul de carne și produse din carne la nivel național, inclusiv ...
  • BOLOCAN, Cătălina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Obiectivul cercetării reprezintă conștientizarea și prezentarea actualității stilului de viață vegan. Veganismul este mai mult decât o dietă, este o filozofie și un stil de viață care încearcă să excludă toate formele de ...
  • SURDU, Adelina; ZAHARIA, Mihaela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Tryptophan is very useful for the human body, because it helps to secrete very important hormones and possesses multiple physiological functions in the metabolic transformations of nutrients. In this article we explain the ...
  • SIMIONESCU, Paula; LISA, Gabriela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    In this paper, is analyzed the thermal stability in non-isothermal and isothermal conditions of various types of commercial margarines and butter and of a type of homemade butter. It was found that although the thermal ...
  • MITITELU, Doina-Maria; ȘULEAC, Vlada (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Problema asigurării unei alimentații sănătoase a populației devine din ce în ce mai relevantă în fiecare an. Excluderea zahărului din rețetele alimentelor industriale din punct de vedere tehnologic este o sarcină dificilă ...
  • MOLDOVAN, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    O proteină importantă și foarte necesară pentru organismul uman este colagenul. În țesuturile umane au fost descrise mai multe tipuri de colagen și în majoritatea cazurilor structurile lor moleculare au fost elucidate. ...
  • GUȚU, Crina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Le concept et les principes de l'économie circulaire dans l'ensemble du système alimentaire sont de plus en plus courants car ils peuvent réduire leur empreinte environnementale et minimiser les pertes et le gaspillage ...
  • ГОРАШ, Егор; КУХТИЦКИЙ, Алина (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    В статье рассмотрены вопросы использования сахара и сахарозаменителей в производстве пищевых продуктов и в повседневной жизни человека, вред и польза искусственных и натуральных подсластителей. Проанализированы перспективы ...

Search DSpace


Browse

My Account