Secţia Tehnologia Produselor Alimentare
Recent Submissions
-
MĂRÎI, Aliona
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
În cadrul lucrării a fost efectuat un sondaj cu privire la consumul de produse bakery street food, care ne-a ajutat să identificam și să stabilim care sunt preferințele consumatorilor. Acesta reprezintă o dovadă în plus ...
-
MOVILEANU, Ecaterina; PICIOR, Dan
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Filmele comestibile sunt considerate atât ambalaj cât și componentă alimentară, ele trebuie să îndeplinească o serie de cerințe, precum: bune calități senzoriale; barieră ridicată și eficiență mecanică; stabilitate biochimică, ...
-
ZACUȚELU, Marcel
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Halianthus tuberosus ou « topinambour » est connu pour ses propriétés bénéfiques pour la santé, riche en nutriments, son goût agréable et son odeur spécifique. Malheureusement, le topinambour n'est pas valorisé à sa juste ...
-
TROHINA, Ana; BRÎNZA, Romina-Cătălina
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Street food is a global phenomenon. Worldwide, street food has become an important part of everyday life, and the Republic of Moldova is no exception. The aim of the report was to study and analyze the products offered by ...
-
DUBINA, Carolina
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Le secteur apicole est en croissance et la distribution des produits obtenus est assez difficile, de sorte que l'approvisionnement en miel, à savoir les perspectives de production de boissons à base de miel, offre un moyen ...
-
GUȚU, Crina
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Le concept et les principes de l'économie circulaire dans l'ensemble du système alimentaire sont de plus en plus courants car ils peuvent réduire leur empreinte environnementale et minimiser les pertes et le gaspillage ...
-
ГОРАШ, Егор; КУХТИЦКИЙ, Алина
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
В статье рассмотрены вопросы использования сахара и сахарозаменителей в производстве пищевых продуктов и в повседневной жизни человека, вред и польза искусственных и натуральных подсластителей. Проанализированы перспективы ...
-
MITITELU, Doina-Maria; ȘULEAC, Vlada
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Problema asigurării unei alimentații sănătoase a populației devine din ce în ce mai relevantă în fiecare an. Excluderea zahărului din rețetele alimentelor industriale din punct de vedere tehnologic este o sarcină dificilă ...
-
SURDU, Adelina; ZAHARIA, Mihaela
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Tryptophan is very useful for the human body, because it helps to secrete very important hormones and possesses multiple physiological functions in the metabolic transformations of nutrients. In this article we explain the ...
-
ULAȘ, Liliana
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Hipertensiunea arterială în timpul sarcinii poate fi prevenită prin controlul unui stil de viață sănătos. Scopul acestui studiu este de a determina asocierea caracteristicilor demografice și stilul de viață al femeilor ...
-
BOLOCAN, Cătălina
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Obiectivul cercetării reprezintă conștientizarea și prezentarea actualității stilului de viață vegan. Veganismul este mai mult decât o dietă, este o filozofie și un stil de viață care încearcă să excludă toate formele de ...
-
ADOMNIȚA, Mihai
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
În articol sunt reflectate rezultatele experimentale ce țin de valorificarea potențialului fenolic al strugurilor din soiul Feteasca Neagră și Rara Neagră, care în mare măsură determină valoarea biologică a vinurilor. Sunt ...
-
DAMASCHIN, Valeria
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Ermetizarea băuturilor și mai ales a vinurilor a fost mereu una din principalele preocupări ale vinificatorilor, care doresc ca odată îmbuteliat acesta să nu-și piardă din calitățile sale. După mai multe încercări și ...
-
SURDU, Adelina
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Bolile neurodegenerative sunt caracterizate prin pierderea funcțională progresivă a neuronilor din creier, provocând tulburări cognitive și handicap motoneuron. Deși interacțiunile multifactoriale sunt evidente, alimentația ...
-
ЦЫМБРОВСКАЯ, Александра; ФЛОРЯ, Арина
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Данная статья посвящена субтропической культуре Ziziphus jujuba Mill. Плоды унаби обладают уникальными вкусовыми свойствами и содержат высокие концентрации биологически активных веществ. В статье рассмотрены сорта и ...
-
MOLDOVAN, Anastasia
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
O proteină importantă și foarte necesară pentru organismul uman este colagenul. În țesuturile umane au fost descrise mai multe tipuri de colagen și în majoritatea cazurilor structurile lor moleculare au fost elucidate. ...
-
EREMEI, Anastasia; PRISĂCARU, Adriana
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Sunt considerate funcționale alimentele care pot fi consumate în cadrul dietei normale și care conțin compuși biologic activi, cu potențial de ameliorare a sănătății sau de reducere a riscului de boală. Tescovina este ...
-
MÎLANIUC, Eugenia
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Usturoiul cunoscut și sub numele Allium Sativum, este o legumă prețioasă cu aroma specifică datorită prezenței compușii organo sulfurați responsabil fiind alliina. Deasemenea există și alți compuși biologic activi precum: ...
-
TÎRSÎNĂ, Marina
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Lucrarea respectivă reprezintă un studiu axat pe instabilitatea proteică a vinurilor, în particular a celor albe, în cadrul căruia s-au evaluat perspectivele de stabilizare a vinurilor contra precipitărilor proteice cu ...
-
MARJINEAN, Iana
(Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
Studiul propus relatează despre compușii biologici activi care se conțin în tomate, proprietățile acestora și beneficiile consumului de tomate. Antioxidanții din tomate include carotenoizi precum β-carotenul, un precursor ...
View more