IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Browsing Articole din publicaţii internaţionale by Author "BABCENCO, Coralia"

Browsing Articole din publicaţii internaţionale by Author "BABCENCO, Coralia"

Sort by: Order: Results:

  • CAZAC, Viorica; ADĂSCALIȚA, Lucia; BABCENCO, Coralia (Institutul Patrimoniului Cultural, 2021)
    Cămășile tradiționale bărbătești de purtat prezintă un interes deosebit pentru studiu, având în vedere analiza materiei prime, utilizate pentru realizarea lor, identificarea unor soluții constructive prin croială, precum ...
  • BABCENCO, Coralia; CAZAC, Viorica; COVALIOV, Eugenia (Institutul Patrimoniului Cultural, 2021)
    Tradiţiile gastronomice ucrainene s-au format de-a lungul secolelor la fel ca și cele din bucătăria moldovenească. Aşezarea geografică, condițiile climatice, proprietăţile solului, înţelepciunea şi inventivitatea localnicilor, ...
  • BABCENCO, Coralia; CAZAC, Viorica (Institutul Patrimoniului Cultural, 2020)
    Uscățeii reprezintă desertul pregătit pe tot teritoriul țării, apreciat cu diverși termeni și pregătit în baza unei rețete simple compusă dintr-un număr minim de ingrediente, considerând evenimentele istorice și timpurile ...
  • COVALIOV, Eugenia; GUTIUM, Olga; BABCENCO, Coralia; CAZAC, Viorica (Galati University Press, 2021)
    The traditional Moldovan cuisine is rich of different herbs which have been used as food ingredients in salads, soups, pies or main courses in fresh or dried forms since ancient times. The most consumed spring herbs are ...

Search DSpace


Browse

My Account