Facultatea Tehnologia Alimentelor: Recent submissions

  • MȊNZARARI, Carolina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei de master este elaborarea tehnologiei de fabricare a zefirului de origine vegetală. Obiectivele lucrării: obṭinerea zefirului vegetal, alegerea materiilor prime adaptate noului produs, studierea tehnologiei ...
  • ISACOV, Cristina; GHENDOV-MOŞANU, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul realizării acestei teze de master este elaborarea sortimentului de chifle și anume a chiflele cu adausuri naturale. Aceasta este o necesitate, pentru a micșora cantitatea de aditivi alimentari in fabricarea chiflelor ...
  • GHIUMIUȘLIU, Alexei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Цель работы - анализ стабильности топленого масла путем определения показателей качества, специфичных для продукта. Цели: характеристики топленого масла, его польза для здоровья; анализ национальных и международных ...
  • GASNAȘ, Nicolae (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul cercetarii este definirea acțiunilor ce necesită a fi desfășurate în cazul depistării produselor alimentare neconforme sau suspecte. Pentru realizarea scopului propus au fost trasate următoarle obiective: Impactul ...
  • GĂLBINEANU, Daniela (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul lucrării este analiza impactului congelării asupra calității brânzei mozzarella în vederea stabilirii parametrilor optimali ai procesului de condiționare prin congelare. Printre obiectivele de bază a fost caracterizarea ...
  • DANILOV, Doina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Teza prezintă rezultatele cercetării referitoare la cerințele implementării sistemului de management al siguranței alimentului descrise în standardul ISO 22000:2018. Studiu descrie pericolele din domeniul vitivinicol la ...
  • CEBOTARI, Mihail (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Produsele horticole au o mare importanță în alimentaţia populaţiei, acestea folosindu-se atât în stare proaspătă cât şi ca materii prime pentru industria alimentara. Ponderea produselor horticole în meniul unei zile este ...
  • CEABAN, Dmitrii (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul lucrării este analiza modificărilor caracteristicilor de calitate în timpul depozitării materiilor prime la o temperatură de -18 °C pentru perioade de 3, 6 și 9 săptămâni. Sarcina a fost de a investiga modificările ...
  • CARASCIUC, Marina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Această lucrare stabilește o serie de sarcini: să clasifice uleiurile vegetale și să caracterizeze compoziția chimică a uleiurilor vegetale și a produselor secundare ale semințelor oleaginoase; să studieze tehnologia de ...
  • BOTNARU, Tudorița (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Scopul tezei de master este de a valorifica utilizarea pseudocerealelor și a unor suplimente naturiste din microalgii în industria de panificație ținând cont de calitatea și siguranța acestora. Ca pseudocereală s-a folosit ...
  • APOSTOL, Anastasia (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Mirocapsulele din extracte de plante aromatice sunt o inovație nouă care merită abordată. Iaurtul are o activitate antioxidantă limitată și în acest scop adăugarea microcapsulelor în iaurt ar putea fi folosită ca o alternativă ...
  • КИРСАНОВА, Аурика; РАДУ, Оксана; БОИШТЯН, Алина; КАПКАНАРЬ, Татьяна (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Учебное пособие предназначено для студентов очной и заочной формы обучения Факультета Пищевых Технологий, Департамента Пищевых продуктов и Питания, специальность 0721.1 Технология и менеджмент общественного питания, 1010.1 ...
  • DUPOUY, E.; COŞCIUG, L. (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Îndrumarul metodic pentru lucrările practice/seminare la disciplinele Bazele nutriției și Principiile nutriției umane este desinat studenţilor Facultăţii Tehnologia Alimentelor cu formele de studiu la zi şi cu frecvenţă redusă.
  • STURZA, Rodica; COVACI, Ecaterina (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Les indications méthodiques pour le travail de laboratoire à la discipline Chimie Anorganique et Analytique, ont été élaboré conformément au programme disciplinaire et aux objectifs généraux du cours mentionné. L’ouvrage ...
  • COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Violina; SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu; CHIRSANOVA, Aurica; BOIȘTEAN, Alina; REȘITCA, Vladislav (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Ghidul nutrițional pentru adolescente este adresat fetițelor cu vârstă între 9 și 18 ani în special celor aflate în perioadă de pubertate. Ghidul cuprinde aspecte de educația nutrițională, rația alimentară echilibrată și ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; BOIȘTEAN, Alina; SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Violina; REȘITCA, Vladislav (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Ghidul nutrițional pentru adolescenți (băieți) cuprinde informații utile și relevante despre alimentația băieților în pubertate, noțiunile de bază a unei alimentații sănătoase și echilibrate. Sunt prezentate recomandări ...
  • SIMINIUC, Rodica; ȚURCANU, Dinu; CHIRSANOVA, Aurica; BOIȘTEAN, Alina; CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; REȘITCA, Vladislav (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    Ghidul este un suport practic, adresat tuturor fetelor și femeilor de vârstă reproductivă. Te va ajuta să conștientizezi mai bine modificările fizice și emoționale prin care treci pe durata ciclului menstrual, să înțelegi ...
  • DRAGANCEA, Veronica; GUREV, Angela; CEȘCO, Tatiana; GHENDOV-MOSANU, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The aim of the conducted research was to spectrophotometrically measure the total polyphenol content (TPC) and determine the DPPH• antioxidant activity of commercial pectin, and of pectin that was obtained by conventional ...
  • CEȘKO, Tatiana; GUREV, Angela; DRAGANCEA, Veronica; GHENDOV-MOSANU, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The aim of the research was to study the influence of microwave assisted extraction (MAE) and ultrasound (UAE) conditions on the physicochemical characteristics and yield of pectin obtained from apple pomace of the "Gold ...
  • RUSU, Lăcrămioara; SUCEVEANU, Elena-Mirela; GRIGORAȘ, Cristina-Gabriela; SIMION, Andrei-Ionuț (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2022)
    The objectives of this study were to obtain biosorbents based on Saccharomyces pastorianus residual biomass and natural polymers by immobilization technique and to carry out an evaluation of biosorptive capabilities for ...

Search DSpace


Browse

My Account