Browsing 2015 by Issue Date

Sort by: Order: Results:

  • DOROGAN, Valerian; ZAPOROJAN, Sergiu; MUNTEANU, Eugeniu; LARIN, Vladimir; PAVEL, Victor; VIERU, Stanislav; VIERU, Tatiana; CALMÎCOV, Igor (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Metoda constă în utilizarea a două ansambluri de colimare pentru lumină vizibilă și altele două pentru lumină ultravioletă, care includ: emițătoare de lumină, lentil colimatoare, obturatoare optice, de formă dreptunghiulară ...
  • GHENDOV-MOȘANU, Aliona; STURZA, Andrei; PATRAȘ, Antoanela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Invenția se referă la industria farmaceutică și alimentară și poate fi utilizată pentru obținerea polifenolilor din tescovină de struguri. Procedeul, conform invenției, constă în aceea că tescovina umedă se tratează cu ...
  • NASTAS, Vitalie; DOROGAN, Valerian; NICOLAEV, Pavel; ZAPOROJAN, Sergiu; MUNTEANU, Eugen (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Ciclul de invenții include o metodă de măsurare a componentelor impedanței produselor lichide (lactate, petroliere, alcoolice etc.), un convertor de impedanță, utilizat în calitate de element de referință și un dispozitiv ...
  • NASTAS, Andrei; BOTEZ, Ilie; BOTEZ, Alexei; GULCO, Veaceslav (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Invenţia se referă la domeniul agriculturii, și anume la tehnica agricolă pentru semănatul culturilor. Semănătoarea conţine un corp cilindric cu două capace laterale, în care este amplasat un arbore cotit, montat mobil în ...
  • DIMITRACHI, S.; DIMITRACHI, N.; IOV, V.; ILIESCU, G.; CIOLAN, A. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    În baza brevetului de scurtă durată MD 682, a fost elaborată instalaţia de fabricare a structurilor de tip RC – 0 care dispun de dimensiuni și greutate mult reduse, de o stabilitate termică înaltă. Se utilizează ca elemente ...
  • BOSTAN, I.; VIȘA, I.; DULGHERU, V.; PORCESCU, G.; CIUPERCĂ, R. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Pentru a mări eficienţa de conversie a energiei eoliene la viteze V=2...5 m/s a fost elaborat un organ de lucru nou bazat pe acţiunea combinată a turbinelor Darreus și elicoidală. Palele turbinei Darreus au profil aerodinamic ...
  • DULGHERU, Valeriu; RABEI, Ivan (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Invenţia se referă la mijloace individuale de transport pe apă pentru automobile.
  • DANILA, Victoria; IROVAN, Marcela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Articolele de îmbrăcăminte funcționale pentru copiii născuți prematur sunt destinate îmbrăcării copilului aflat în incubator. Produsele sunt confecționate din materiale naturale și prezintă soluții constructive și tehnologice ...
  • MARTÎNIUC, Nadejda; MUSTEAȚĂ, Elena; RACCEEVA, Elena (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Modelele vestimentare elaborate reprezintă piese vestimentare exterioare tip scurtă care, la necesitate, devin polifuncționale grație elementelor detașabile prin intermediul fermoarelor sau copcilor. Astfel, din gulerul ...
  • SCRIPCENCO, Angela; UTOCICHINA, Nina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Se propune uniforma școlară ca garderobă compusă după principiul unei capsule, având ideea de compatibilitate (combinare, asortare) a produselor vestimentare într-un set. Setul de uniformă școlară conţine mai multe piese ...
  • RABEI, Iulia; TOCARCIUC, Alina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Modelele vestimentare au fost create în baza studiului portului popular românesc și a vechilor simboluri ale obiectelor de artă populară: textile, broderii, decoruri și bijuterii. Vestimentația atestă stilistica costumului ...
  • BERNIC, Mircea; CARTOFEANU, Vasile; BALAN, Mihai; VIȘANU, Vitalie (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Proiectul prevede elaborarea și implementarea unei uscătorii pentru uscarea fructelor și legumelor tip tunel care va folosi în calitate de sursă de energie căldura obţinută în urma arderii peletelor și deșeurilor agricole.
  • CHIPERCEANU, Oxana; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Setul reprezintă modele de jucării grupate a câte trei, destinat dezvoltării gândirii imaginare a copiilor și îndemânărilor de asamblare-dezasamblare. Piesele fiecărei jucării sunt create din trei forme geometrice simple: ...
  • ȚĂRUȘ, Mihai; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Automobil urban compact cu propulsie electrică bazat pe o platformă modulară, disponibil în multiple con/ gurații: taxi, ambulanță sau vehicul de patrulare al poliției. Destinat spațiilor urbane supraaglomerate.
  • CHIPERCEANU, Oxana; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Modelul reprezintă un concept de masă modulară transformabilă, realizată din placaj, destinată spațiilor locative și de agrement. Construcția mesei oferă posibilitatea de a obține 3 modele noi: 1. Masă în stil oriental; ...
  • NEBUNELEA, Grigore (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Scopul lucrării este de a înțelege mai bine funcțiile inimii și cum are loc circulația sanguină. Pentru realizare a fost folosit un suport din lemn, un tub din polietilenă de la perfuzie, un fir de aluminiu și o pompă din plastic.
  • MUSTEAȚĂ, Elena; RACCEEVA, Elena; COINAC, Valeria (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Model vestimentar pentru femei tip rochie cu soluționare inovativă de proiectare constructiv-tehnologică a mânecilor.
  • PORTĂRESCU, Elena; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Remorcă de călătorie (rulotă, caravană, trailer) destinată călătoriilor de vacanță, ce prevede un spațiu de locuit mobil.
  • CREȚU, Gheorghe; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Electromobil destinat transportului de persoane, în special în mediul urban.
  • HOTINEANU, Vladimir; SCORPAN, Anatol; CAZAC, Anatol; TIGHINEANU, Ion; POPA, Veaceslav; BRANIȘTE, Fiodor (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Invenţia se referă la chirurgie și poate fi utilizată pentru stimularea motilităţii tractului gastrointestinal în diverse patologii. Conform invenţiei, metoda revendicată constă în aceea că se efectuează fibrogastroduodenoscopia, ...

Search DSpace


Browse

My Account