2015

Recent Submissions

  • MARTÎNIUC, Nadejda; MUSTEAȚĂ, Elena; RACCEEVA, Elena (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Modelele vestimentare elaborate reprezintă piese vestimentare exterioare tip scurtă care, la necesitate, devin polifuncționale grație elementelor detașabile prin intermediul fermoarelor sau copcilor. Astfel, din gulerul ...
  • MUSTEAȚĂ, Elena; RACCEEVA, Elena; COINAC, Valeria (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Model vestimentar pentru femei tip rochie cu soluționare inovativă de proiectare constructiv-tehnologică a mânecilor.
  • DANILA, Victoria; IROVAN, Marcela (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Articolele de îmbrăcăminte funcționale pentru copiii născuți prematur sunt destinate îmbrăcării copilului aflat în incubator. Produsele sunt confecționate din materiale naturale și prezintă soluții constructive și tehnologice ...
  • RABEI, Iulia; TOCARCIUC, Alina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Modelele vestimentare au fost create în baza studiului portului popular românesc și a vechilor simboluri ale obiectelor de artă populară: textile, broderii, decoruri și bijuterii. Vestimentația atestă stilistica costumului ...
  • NEBUNELEA, Grigore (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Scopul lucrării este de a înțelege mai bine funcțiile inimii și cum are loc circulația sanguină. Pentru realizare a fost folosit un suport din lemn, un tub din polietilenă de la perfuzie, un fir de aluminiu și o pompă din plastic.
  • BERNIC, Mircea; CARTOFEANU, Vasile; BALAN, Mihai; VIȘANU, Vitalie (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Proiectul prevede elaborarea și implementarea unei uscătorii pentru uscarea fructelor și legumelor tip tunel care va folosi în calitate de sursă de energie căldura obţinută în urma arderii peletelor și deșeurilor agricole.
  • CHIPERCEANU, Oxana; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Modelul reprezintă un concept de masă modulară transformabilă, realizată din placaj, destinată spațiilor locative și de agrement. Construcția mesei oferă posibilitatea de a obține 3 modele noi: 1. Masă în stil oriental; ...
  • CHIPERCEANU, Oxana; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Setul reprezintă modele de jucării grupate a câte trei, destinat dezvoltării gândirii imaginare a copiilor și îndemânărilor de asamblare-dezasamblare. Piesele fiecărei jucării sunt create din trei forme geometrice simple: ...
  • ȚĂRUȘ, Mihai; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Automobil urban compact cu propulsie electrică bazat pe o platformă modulară, disponibil în multiple con/ gurații: taxi, ambulanță sau vehicul de patrulare al poliției. Destinat spațiilor urbane supraaglomerate.
  • PORTĂRESCU, Elena; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Remorcă de călătorie (rulotă, caravană, trailer) destinată călătoriilor de vacanță, ce prevede un spațiu de locuit mobil.
  • CREȚU, Gheorghe; PODBORSCHI, Valeriu (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Electromobil destinat transportului de persoane, în special în mediul urban.
  • SCRIPCENCO, Angela; UTOCICHINA, Nina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Se propune uniforma școlară ca garderobă compusă după principiul unei capsule, având ideea de compatibilitate (combinare, asortare) a produselor vestimentare într-un set. Setul de uniformă școlară conţine mai multe piese ...
  • SCRIPCENCO, Angela; SUGAC, Olga; GĂINĂ, Viorica; CIUMAC, Irina; BOTEZATU, Violeta (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Scopul lucrării constă în dezvoltarea bazelor metodologice de proiectare a produselor adaptive pentru pacienţi și fabricarea eficientă în condiţii industriale. Metodele de cercetare s-au bazat pe o analiză morfologică a ...
  • COLESNIC, Nicoleta; ADASCALIŢA, Lucia; CAZAC, Viorica; OSOBA, Alexandra; ONICI, Natalia; VLAS, Igor (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Lucrarea prezintă un prototip constituit din două părți: catalogul propriu-zis, prin conținutul căruia sunt promovate articolele vestimentare ale brandurilor autohtone și cabina de probă constituită din ansamblurile ...
  • GHEORGHIȚĂ, Cristina; CAZAC, Viorica; OSOBA, Alexandra; ONICI, Natalia; VLAS, Igor; ADASCALIȚA, Lucia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Lucrarea prezintă o ediție de carte pentru copii cu povești, în care ilustrația prezintă scene dintr-o poveste și este constituită din puzzle-uri magnetice, care pot fi așezate pe suprafeţe magnetice gen frigider în condiții ...
  • MOROȘANU, Ina; CAZAC, Viorica; VLAS, Igor; ADASCALIȚA, Lucia; OSOBA, Alexandra; ONICI, Natalia (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Este expusă o colecție de reviste de promovare. Elementul de noutate reprezintă abordarea de informare și menținere a interesului cititorului faţă de carte prin revistele promotoare inteligente, având o soluționare ...
  • HOTINEANU, Vladimir; SCORPAN, Anatol; CAZAC, Anatol; TIGHINEANU, Ion; POPA, Veaceslav; BRANIȘTE, Fiodor (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Invenţia se referă la chirurgie și poate fi utilizată pentru stimularea motilităţii tractului gastrointestinal în diverse patologii. Conform invenţiei, metoda revendicată constă în aceea că se efectuează fibrogastroduodenoscopia, ...
  • DOROGAN, V.; VIERU, T.; VIERU, S.; CIOBANU, G.; GROPPA, S.; DUCA, V.; DANAIL, S.; PÎRȚAC, I. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Aparatul este alcătuit dintr-un bloc de control, creat pe baza microcontrolerului, care stochează parametrii de setare (unghiurile de rotire, durata și numărul de cicluri etc.). Cu ajutorul butoanelor pot fi dirijați ...
  • BOSTAN, I.; VIȘA, I.; DULGHERU, V.; PORCESCU, G.; CIUPERCĂ, R. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Pentru a mări eficienţa de conversie a energiei eoliene la viteze V=2...5 m/s a fost elaborat un organ de lucru nou bazat pe acţiunea combinată a turbinelor Darreus și elicoidală. Palele turbinei Darreus au profil aerodinamic ...
  • BOSTAN, I.; DULGHERU, V.; MALCOCI, Iu.; BODNARIUC, I.; VACULENCO, M.; TRIFAN, N.; DICUSARĂ, I.; CIOBANU, R. (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2015)
    Transmisia planetară precesională posedă angrenaj precesional elaborat multipar (până la 100% perechi de dinţi se află simultan în angrenare). Capacitatea portantă înaltă, avantajele constructive (coaxialitate și dimensiuni ...

View more