IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Efectul încorporării pieliței strugurilor în formularea înghețatei

Show simple item record

dc.contributor.author DESEATNICOVA, Olga
dc.contributor.author RESITCA, Vladislav
dc.contributor.author SUHODOL, Natalia
dc.contributor.author COVALIOV, Eugenia
dc.date.accessioned 2022-03-29T08:20:41Z
dc.date.available 2022-03-29T08:20:41Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation DESEATNICOVA, Olga, RESITCA, Vladislav, SUHODOL, Natalia et al. Efectul încorporării pieliței strugurilor în formularea înghețatei. In: The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83: proc., 24 February 2022, Chisinau, Republica Moldova: Book of abstracts, 2022, p. 45. ISBN 978-9975-3464-6-7. en_US
dc.identifier.issn 978-9975-3464-6-7
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/19940
dc.description Only Abstract en_US
dc.description.abstract În rezultatul cercetărilor s-a stabilit că adaosul de pulbere din pielița strugurilor reduce viteza proceselor oxidative în probele de înghețată, și contribuie semnificativ la creșterea conținutului total de polifenoli (63,93 - 139,29 mg GAE/mL extract) și activitatea antioxidantă (33,63 % pentru proba 10,0% PS). De asemenea fortificarea înghețatei cu pulbere din pielița strugurilor influențează semnificativ culoarea înghețatei elaborate, diferența de culoare variind în limitele ΔE=37,37-54,94. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Technical Universiry of Moldova & en_US
dc.publisher Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad"
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject înghețată en_US
dc.subject pieliță de struguri en_US
dc.subject polifenoli en_US
dc.subject activitate antioxidantă en_US
dc.title Efectul încorporării pieliței strugurilor în formularea înghețatei en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account