dc.contributor.author | POPOVICI, Violina | |
dc.date.accessioned | 2022-03-29T07:55:38Z | |
dc.date.available | 2022-03-29T07:55:38Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.citation | POPOVICI, Violina. Evaluarea activității antioxidante in vitro a extractelor liposolubile din fructe de pădure. In: The closing conference of the Intelligent valorisation of agro-food industrial wastes project, 2SOFT/1.2/83: proc., 24 February 2022, Chisinau, Republica Moldova: Book of abstracts, 2022, p. 43. ISBN 978-9975-3464-6-7. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-3464-6-7 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/19937 | |
dc.description | Only Abstract | en_US |
dc.description.abstract | Compușii cu caracter antioxidant așa ca compușii fenolici, polifenolii, carotenoidele, flavonoidele inhibă radicalii liberi și respectiv inhibă și mecanismul oxidării propriu-zise. Fructele de pădure sunt bogate în compuși antioxidanți și s-a stabilit că extractele liposolubile din măceșe, cătină și păducel se caracterizează prin capacitate antioxidantă ridicată care variază de la 72,05±1,90% până la 90,84±1,90%. Acest fapt se explică prin conținutul bogat a compușilor biologic activi cu caracter antioxidant din extractele analizate și respectiv nemijlocit în pudrele vegetale din fructe de pădure autohtone. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Technical Universiry of Moldova & | en_US |
dc.publisher | Iaşi University of Life Sciences "Ion Ionescu de la Brad" | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | antioxidanţi | en_US |
dc.subject | fructe de pădure | en_US |
dc.subject | măceș | en_US |
dc.subject | cătină | en_US |
dc.subject | păducel | en_US |
dc.title | Evaluarea activității antioxidante in vitro a extractelor liposolubile din fructe de pădure | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: