IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Principii de procesare a produselor lactate corelate obiectivelor de siguranţă alimentară

Show simple item record

dc.contributor.author POPESCU, Liliana
dc.date.accessioned 2022-01-14T11:10:57Z
dc.date.available 2022-01-14T11:10:57Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.citation POPESCU, Liliana. Principii de procesare a produselor lactate corelate obiectivelor de siguranţă alimentară. In: Yesterday’s heritage – implications for the development of tomorrow’s sustainable society: mater. conf. intern, ed. 3, 11-12 februarie 2021, Chişinău, Republica Moldova, 2021, p. 179. en_US
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/18770
dc.description.abstract Pentru a fabrica produse lactate sigure sunt utilizate diverse procedee, precum procesarea termică, scăderea activității apei, ambalarea, iradierea, prelucrarea la presiune înaltă sau în câmp electric pulsat de intensitate ridicată, adăugarea de conservanți sintetici etc. În prezent, cercetările se axează pe identificarea conservanților naturali ca alternativă la cei sintetici, pentru a răspundere cerințelor consumatorilor prin alimentele sigure și sănătoase. Materiile prime vegetale (plantele aromatice, condimentele, fructele, legumele și semințele), în special extractele și uleiurile volatile obținute din acestea s-au dovedit a fi conservanți naturali cu activitate inhibitorie semnificativă împotriva agenților patogeni majori și a microorganismelor de alterare din produsele lactate. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Academia de Ştiinţe a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject produse lactate en_US
dc.subject siguranţa alimentară en_US
dc.subject conservanți naturali en_US
dc.title Principii de procesare a produselor lactate corelate obiectivelor de siguranţă alimentară en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account