dc.contributor.author | GORBATIUC, Tatiana | |
dc.contributor.author | CALCATINIUC, Alexandru | |
dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | |
dc.date.accessioned | 2019-04-04T09:11:40Z | |
dc.date.available | 2019-04-04T09:11:40Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.citation | GORBATIUC, Tatiana, CALCATINIUC, Alexandru, SIMINIUC, Rodica. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-14 decembrie, 2016. Chișinău, 2017, vol. 1, pp. 400-403. ISBN 978-9975-45-500-8. ISBN 978-9975-45-501-5 (Vol.1). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-500-8 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/1507 | |
dc.description | Resursă electronică | en_US |
dc.description.abstract | Cercetările au vizat 6 compoziții de aluat aglutenic de panificație din făină de soriz (Sorghum Oryzoiudum) cu adaos de tărâțe de psyllium (Plantago ovata) în concentrație de la 2% la 8 %. Au fost determinați parametrii de calitate ai aluatului și pâiinii aglutenice. Rezultatele obținute au relatat că timpul optimal de fermentare a aluatului constituie circa 60-70 minute, iar concentrația optimală de tărâțe de Psyllium, pentru obținerea pâinii cu indici de calitate similari pâiinii clasice este de 4%. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | pâine aglutenică | en_US |
dc.subject | boala celiacă | en_US |
dc.subject | soriz | en_US |
dc.subject | Psyllium(Plantago ovata) | en_US |
dc.subject | proprietăți tehnologice | en_US |
dc.title | Impactul adaosului de psyllium (plantago ovata) asupra proprietăților tehnologice ale pâinii aglutenice din făină de soriz | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: