Browsing Inventii by Author "POPOVICI, Cristina"

Sort by: Order: Results:

  • POPOVICI, Cristina; BAERLE, Alexei; PALADI, Daniela; CAPCANARI, Tatiana; TATAROV, Pavel (Romanian Inventors Forum, 2019)
    Current research is devoted to develop technology of walnut beverage emulsion production and to analyse its chemical composition, basic quality properties as well as microstructure and rheological behavior in terms of storage.
  • CARTAȘEV, Anatoli; MIGALATIEV, Olga; BOGDAN, Nina; POPOVICI, Cristina; GOLUBI, Roman; GRUMEZA, Irina; CARAGIA, Vavil; COEV, Ghenadie (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Invenția se referă la industria laptelui și poate fi utilizată la fabricarea produselor lactate fermentate cu proprietăți probiotice și funcționale.
  • Maioneză 
    DESEATNICOV, Olga; STURZA, Rodica; POPOVICI, Cristina; SUHODOL, Natalia; CAPCANARI, Tatiana (Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2011-01-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la maioneze cu valoare biologică sporită. Maioneza, conform invenţiei, conţine, în % mas.: ulei de floarea-soarelui dublu rafinat şi dezodorizat 32...58; ulei din ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga; COVALIOV, Eugenia (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floarea-soarelui şi seminţe de struguri. Obiectivele ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2019)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floarea-soarelui şi seminţe de struguri. ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2019)
    Current research is devoted to develop technology of obtaining food emulsions such as mayonnaise from vegetable oils of the sunflower and grape seed with a high biological value. This research aimed to determine optimum ...
  • STURZA, Rodica; DESEATNICOV, Olga; CURCHI, Diana; CIOBANU, Corina; MOTRUC, Natalia; CIUMAC, Jorj; REŞITCA, Vlad; HARITONOV, Svetlana; POPOVICI, Cristina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2009)
    Tehnologii industriale noi de fabricare a produselor alimentare, fortificate cu micronutrimente deficitare: iod, fi er şi calciu.
  • STURZA, Rodica; DESEATNICOV, Olga; REŞITCA, Vladislav; HARITONOV, Svetlana; POPOVICI, Cristina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2006-07-31)
    Invenţia se referă la industria laptelui şi poate fi utilizată la fabricarea produselor lactoacide, şi anume a chefirului, bifiluxului şi iaurtului. Procedeul de fabricare a produselor lactoacide cu valoare biologică sporită ...
  • STURZA, Rodica; DESEATNICOV, Olga; POPOVICI, Cristina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2007-06-30)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la un procedeu de obţinere a uleiului de floarea-soarelui cu valoare biologică sporită. Procedeul de obţinere a uleiului de floarea-soarelui cu valoare biologică sporită ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; RADU, Oxana; POPESCU, Adelina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2019)
    Scopul proiectului constă în dezvoltarea şi aprofundarea cercetărilor fundamentale şi aplicative cu impact major în domeniul tehnologiei produselor alimentare, valorifi cării surselor agroalimentare în scopul obţinerii a ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; COVALIOV (BOAGHI), Eugenia; POPOVICI, Violina; RADU, Oxana (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Proiectul are ca scop utilizarea agenţilor naturali de textură şi a carotenoidelor extrase din surse agroalimentare indigene în fabricarea produselor cu potenţial funcţional sporit. În timpul desfăşurării Proiectului sunt ...
  • STURZA, Rodica; DESEATNICOV, Olga; DRANGOI, Ion; HARITONOV, Svetlana; POPOVICI, Cristina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2006-08-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în particular la un unt vegetal cu valoare biologică sporită. Untul vegetal cu valoare biologică sporită reprezintă o emulsie ce conţine fazele grasă şi apoasă. Faza grasă ...

Search DSpace


Browse

My Account