Browsing Inventii by Author "CAPCANARI, Tatiana"

Sort by: Order: Results:

  • POPOVICI, Cristina; BAERLE, Alexei; PALADI, Daniela; CAPCANARI, Tatiana; TATAROV, Pavel (Romanian Inventors Forum, 2019)
    Current research is devoted to develop technology of walnut beverage emulsion production and to analyse its chemical composition, basic quality properties as well as microstructure and rheological behavior in terms of storage.
  • CAPCANARI, Tatiana; DESEATNICOVA, Olga; PALADI, Daniela (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2020)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floareasoarelui şi seminţe de struguri. Obiectivele ...
  • CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Romanian Inventors Forum, 2021)
    The research is devoted to create new functional products using bioactive compounds extracted from local plant materials. The technology of a pastry sauce based on Carob pods with no added sugar has been developed.
  • CAPCANARI, Tatiana; CHIRSANOVA, Aurica; STURZA, Rodica (Ștefan cel Mare University of Suceava, Romania, 2021)
    Cercetarea este dedicată creării de noi produse funcționale folosind compuși bioactivi extrași din materiale vegetale autohtone. A fost dezvoltată tehnologia unui hummus funcțional pe bază de semințe de Cannabis sativa L.
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului ...
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în extinderea bazei de produse lactate fermentate fără lactoză prin fermentarea laptelui de vacă și de capră; ameliorarea compoziției chimice și a valorii biologice a iaurtului ...
  • Maioneză 
    DESEATNICOV, Olga; STURZA, Rodica; POPOVICI, Cristina; SUHODOL, Natalia; CAPCANARI, Tatiana (Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova, 2011-01-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la maioneze cu valoare biologică sporită. Maioneza, conform invenţiei, conţine, în % mas.: ulei de floarea-soarelui dublu rafinat şi dezodorizat 32...58; ulei din ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga; COVALIOV, Eugenia (Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, 2019)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floarea-soarelui şi seminţe de struguri. Obiectivele ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela; DESEATNICOVA, Olga (Technical University "Gheorghe Asachi" of Iași, 2019)
    Cercetarea este dedicată elaborării tehnologiei de obţinere a emulsiilor alimentare de tip maioneză cu valoare biologocă sporită din amestec de uleiuri vegetale de floarea-soarelui şi seminţe de struguri. ...
  • CAPCANARI, Tatiana; POPOVICI, Cristina; PALADI, Daniela (Romanian Inventors Forum, 2019)
    Current research is devoted to develop technology of obtaining food emulsions such as mayonnaise from vegetable oils of the sunflower and grape seed with a high biological value. This research aimed to determine optimum ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; REȘITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; COVALIOV, Eugenia; REȘITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; BOIȘTEAN, Alina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Problemă pe care o rezolvă invenţia constă în obținerea iaurtului cu pulbere de topinambur (Helianthus tuberosus), cu un conținut ridicat de inulină care se caracterizează printr-un efect prebiotic, stimulează creșterea ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Rezultatul invenției constă în obținerea unor pandișpanuri cu proprietăți funcționale, stabilitate microbiologică și parametri organoleptici și texturali sporiți.
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI), 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SIMINIUC, Rodica; GROSU, Carolina (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenția se referă la industria produselor de morărit și panificație și poate fi utilizată în producția de alimente funționale şi anume la fabricarea produselor de panificație. Problema pe care o rezolvă invenţia constă ...
  • CAPCANARI, Tatiana; NEGOIŢA, Cătălina; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul de obținere a pâinii funcționale cu adaos de șrot din semințe de cânepă are loc prin omogenizarea făinii de grâu și șrotului din semințe de cânepă mărunțit până la pulbere, maia, sare și apă.
  • CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; POPOVICI, Violina; CHIRSANOVA, Aurica; SIMINIUC, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2023)
    Procedeul de obținere a sosului de cofetărie funcțional fără zahăr adăugat are loc prin separarea, măcinarea boabelor de carob (Ceratonia siliqua) până la pulbere.
  • POPESCU, Adelina; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2021)
    Invenţia se referă la industria alimentară, în special la fabricarea produselor de cofetărie funcționale. Procedeul de obţinere a batoanelor include utilizarea făinii din pulpă și semințe de dovleac (Cucurbita maxima). ...
  • POPESCU, Adelina; COVALIOV, Eugenia; CAPCANARI, Tatiana; SUHODOL, Natalia; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; DESEATNICOVA, Olga; STURZA, Rodica (Agentia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala a Republicii Moldova (AGEPI), 2021-05-31)
    Invenţia se referă la industria alimentară, și anume la un procedeu de obţinere a batoanelor funcționale din dovleac. Procedeul, conform invenției, include amestecarea făinii din pulpă de dovleac și din semințe de dovleac ...
  • BOIȘTEAN, Alina; CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCO, Vladislav; STURZA, Rodica; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 2022)
    Problema pe care o rezolvă invenția constă în ameliorarea valorii nutritive și lărgirea sortimentului de băuturi nealcoolice și respectiv lărgirea cercului de consumatori. Avantajul obținut de invenție constă în utilizarea ...

Search DSpace


Browse

My Account