IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Determinarea şi aprecierea parametrilor procesului de păstrare a fructelor şi legumelor cu utilizarea frigului natural

Show simple item record

dc.contributor.author VOLCONOVICI, Liviu
dc.contributor.author CERNEI, Mihail
dc.contributor.author VOLCONOVICI, Augustin
dc.contributor.author ROTARI, Viorel
dc.contributor.author CREȚU, Victor
dc.contributor.author DRUȚĂ, Tatiana
dc.contributor.author BABAN, Oleg
dc.contributor.author MALAI, Leonid
dc.date.accessioned 2025-10-22T12:08:58Z
dc.date.available 2025-10-22T12:08:58Z
dc.date.issued 2005
dc.identifier.citation VOLCONOVICI, L.; M. CERNEI; A. VOLCONOVICI; V. ROTARI; V. CREȚU; T. DRUȚĂ; O. BABAN și L. MALAI. Determinarea şi aprecierea parametrilor procesului de păstrare a fructelor şi legumelor cu utilizarea frigului natural. In: Energetica Moldovei. Aspecte regionale de dezvoltare: conf. intern., 21-24 sept. 2005: Rapoarte. Chișinău, 2005, pp. 711-714. ISBN 9975-62-145-7. en_US
dc.identifier.isbn 9975-62-145-7
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/33565
dc.description.abstract Parametrii de bază ce influenţează la eficacitatea funcţionării instalaţiilor cu frig natural (acumulator cu apă şi gheţărie) sunt: temperatura şi viteza aerului atmospheric; duratele perioadelor reci şi calde ale anului; parametrii constructivi - tehnologici ai instalaţiilor. Referitor la parametri - temperatura şi viteza aerului atmosferic este necesar de a determina dacă putem lua în calcule temperatura şi viteza aerului în afara şi în interiorul gheţăriei aceiaşi. Experimental am determinat temperaturile aerului în afara şi interiorul gheţăriei în satul Ţaul, raionul Donduşeni, Republica Moldova. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject fructe en_US
dc.subject legume en_US
dc.subject depozitare en_US
dc.subject frig natural en_US
dc.title Determinarea şi aprecierea parametrilor procesului de păstrare a fructelor şi legumelor cu utilizarea frigului natural en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account