Abstract:
Scopul lucrării: Studiul influenţei suplimentulul organic alimentar Furor asupra sănătăţii, indicilor clinici şi metabolismului proteic la puii de carne, precum şi impactul acestui supliment alimentar asupra unor parametri productivi la această categorie de păsări. Obiectivele lucrării: 1. Evaluarea acţiunii suplimentului organic alimentar Furor asupra sănătăţii puilor de carne, exploataţi în condiţii de fabrică avicolă; 2. A determina acţiunea suplimentului organic alimentar Furor asupra unor parametri marcher ai metabolismului proteic la puii de carne, crescuţi în condiţii intensive; 3. A determina acţiunea suplimentului organic alimentar Furorasupra stării funcţionale a ficatului, în special a funcţiei proteosintetice a acestu-i organ; 4. Studierea în condiţii de producere unii indicii productivi la puii de carne, care au fost alimentaţi cu suplimentului organic alimentar Furor. Problema ştiinţifică soluţionată. Rezultatele ştiinţifice obţinute contribuie esenţial la fundamentarea ştiinţifică a capacităţilor suplimentului organic alimentar Furor, fapt care a condus la ameliorarea metabolismului proteic, a stării funcţionale a ficatului, în special a funcţiei proteosintetice a acestu-i organ, important pentru fiziologia organismului animal, rezultate care pot fi utile în producerea organică a cărnii de pasăre. Semnificaţia teoretică şi valoarea practică a lucrării. Valoarea practică: Rezultatele obţinute permit să propunem sectorului avicol suplimentului organic alimentar Furor pentrua fi folosit în alimentaţia puilor de carne, cu scopul ameliorării stării de sănătate a păsărilor, în special a metabolismului proteic, prin acţiunea pozitivă a acestui supliment alimentar asupra ficatului, în special asupra funcţiei proteosintetice a acestu-i organ. În aselaşi timp, materialele ştiinţifice obţinute pot fi folosite în procesul didactic la pregătirea medicilor veterinari, cât şi în procesul de perfecţionare continuă.
Description:
Fişierul ataşat conţine: Adnotare, Cuprins, Introducere, Bibliografie.