IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Influenţa suplimentului Furor asupra metabolismului proteic şi productivităţii la puii de carne

Show simple item record

dc.contributor.advisor MACARI, Vasile
dc.contributor.advisor DIDORUC, S.
dc.contributor.author ABO KTEFANE, Bashar
dc.date.accessioned 2025-09-19T10:50:20Z
dc.date.available 2025-09-19T10:50:20Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation ABO KTEFANE, Bashar. Influenţa suplimentului Furor asupra metabolismului proteic şi productivităţii la puii de carne. Teză de absolvire. Programul de studii universitare integrate Medicina veterinară. Conducători ştiinţifici Vasile MACARI (dr. hab., conf. univ.) și DIDORUC S. (lector univ). Universitatea Tehnică a Moldovei. Chișinău, 2019. en_US
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/33253
dc.description Fişierul ataşat conţine: Adnotare, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul lucrării: Studiul influenţei suplimentulul organic alimentar Furor asupra sănătăţii, indicilor clinici şi metabolismului proteic la puii de carne, precum şi impactul acestui supliment alimentar asupra unor parametri productivi la această categorie de păsări. Obiectivele lucrării: 1. Evaluarea acţiunii suplimentului organic alimentar Furor asupra sănătăţii puilor de carne, exploataţi în condiţii de fabrică avicolă; 2. A determina acţiunea suplimentului organic alimentar Furor asupra unor parametri marcher ai metabolismului proteic la puii de carne, crescuţi în condiţii intensive; 3. A determina acţiunea suplimentului organic alimentar Furorasupra stării funcţionale a ficatului, în special a funcţiei proteosintetice a acestu-i organ; 4. Studierea în condiţii de producere unii indicii productivi la puii de carne, care au fost alimentaţi cu suplimentului organic alimentar Furor. Problema ştiinţifică soluţionată. Rezultatele ştiinţifice obţinute contribuie esenţial la fundamentarea ştiinţifică a capacităţilor suplimentului organic alimentar Furor, fapt care a condus la ameliorarea metabolismului proteic, a stării funcţionale a ficatului, în special a funcţiei proteosintetice a acestu-i organ, important pentru fiziologia organismului animal, rezultate care pot fi utile în producerea organică a cărnii de pasăre. Semnificaţia teoretică şi valoarea practică a lucrării. Valoarea practică: Rezultatele obţinute permit să propunem sectorului avicol suplimentului organic alimentar Furor pentrua fi folosit în alimentaţia puilor de carne, cu scopul ameliorării stării de sănătate a păsărilor, în special a metabolismului proteic, prin acţiunea pozitivă a acestui supliment alimentar asupra ficatului, în special asupra funcţiei proteosintetice a acestu-i organ. În aselaşi timp, materialele ştiinţifice obţinute pot fi folosite în procesul didactic la pregătirea medicilor veterinari, cât şi în procesul de perfecţionare continuă. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject pui de carne en_US
dc.subject supliment Furor en_US
dc.subject indici clinici en_US
dc.subject proteine totale en_US
dc.title Influenţa suplimentului Furor asupra metabolismului proteic şi productivităţii la puii de carne en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account