IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Analiza microflorei indigene din regiunea viti-vinicolă Ștefan Vodă

Show simple item record

dc.contributor RUBȚOV, Silvia
dc.contributor.advisor COVACI, Ecaterina
dc.contributor.author DAMASCHIN, Valeria
dc.date.accessioned 2025-09-07T07:42:59Z
dc.date.available 2025-09-07T07:42:59Z
dc.date.issued 2025
dc.identifier.citation DAMASCHIN, Valeria. Analiza microflorei indigene din regiunea viti-vinicolă Ștefan Vodă: Programul de studiu: 0721.3 - Tehnologia Vinului și a Produselor obținute prin Fermentare. Cond. şt. COVACI Ecaterina. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2025. en_US
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/33187
dc.description Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Studiul prevede aplicarea diverselor metode de lucru și cercetare, începând cu selectarea manuală a probelor de struguri și identificarea microflorei indigene. Cercetarea prevede inocularea microorganismelor folosind diverse medii de dezvoltare, inocularea se poate efectua prin două metode de bază: metoda submersă și metoda strierii sau zig-zag. Ulterior probele obținute au fost microscopate pentru a determina apartenența microorganismelor la diferite clase. Pentru obținerea unei probe monoculturale se efectuează inoculări și resemănări repetare până se capătă cultura pură de levuri. Scopul cercetării. Identificarea microflorei indigene din regiunea vitivinicolă Ștefan Vodă, izolarea culturilor pure de levuri și studiul activității acestora în vin, pentru a favoriza păstrarea autenticității și tipicității vinului și a locului de proveniență. en_US
dc.description.abstract The study employs various research methods, beginning with the manual selection of grape samples and the identification of indigenous microflora. The research involves inoculating microorganisms using different growth media, which can be performed by two main methods: the submerged method and the streak or zig-zag method. Subsequently, the obtained samples are examined microscopically to determine the classification of microorganisms. To obtain a monoculture, repeated inoculations and re-cultivations are performed until a pure yeast culture is achieved. Research Aim: to identify the indigenous microflora from the Ștefan Vodă wine region, to isolate pure yeast cultures, and to study their activity in wine, in order to promote the preservation of the authenticity and typicity of the wine and its place of origin. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject cultură pură en_US
dc.subject micro climă en_US
dc.subject areal vitivinicol en_US
dc.subject autenticitate en_US
dc.subject terroir en_US
dc.subject pure culture en_US
dc.subject microclimate en_US
dc.subject wine-growing area en_US
dc.subject authenticity en_US
dc.subject terroir en_US
dc.title Analiza microflorei indigene din regiunea viti-vinicolă Ștefan Vodă en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account