| dc.contributor | RUBȚOV, Silvia | |
| dc.contributor.advisor | COVACI, Ecaterina | |
| dc.contributor.author | DAMASCHIN, Valeria | |
| dc.date.accessioned | 2025-09-07T07:42:59Z | |
| dc.date.available | 2025-09-07T07:42:59Z | |
| dc.date.issued | 2025 | |
| dc.identifier.citation | DAMASCHIN, Valeria. Analiza microflorei indigene din regiunea viti-vinicolă Ștefan Vodă: Programul de studiu: 0721.3 - Tehnologia Vinului și a Produselor obținute prin Fermentare. Cond. şt. COVACI Ecaterina. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chişinău, 2025. | en_US |
| dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/33187 | |
| dc.description | Fişierul ataşat conţine: Rezumat, Summary, Cuprins, Introducere, Bibliografie. | en_US |
| dc.description.abstract | Studiul prevede aplicarea diverselor metode de lucru și cercetare, începând cu selectarea manuală a probelor de struguri și identificarea microflorei indigene. Cercetarea prevede inocularea microorganismelor folosind diverse medii de dezvoltare, inocularea se poate efectua prin două metode de bază: metoda submersă și metoda strierii sau zig-zag. Ulterior probele obținute au fost microscopate pentru a determina apartenența microorganismelor la diferite clase. Pentru obținerea unei probe monoculturale se efectuează inoculări și resemănări repetare până se capătă cultura pură de levuri. Scopul cercetării. Identificarea microflorei indigene din regiunea vitivinicolă Ștefan Vodă, izolarea culturilor pure de levuri și studiul activității acestora în vin, pentru a favoriza păstrarea autenticității și tipicității vinului și a locului de proveniență. | en_US |
| dc.description.abstract | The study employs various research methods, beginning with the manual selection of grape samples and the identification of indigenous microflora. The research involves inoculating microorganisms using different growth media, which can be performed by two main methods: the submerged method and the streak or zig-zag method. Subsequently, the obtained samples are examined microscopically to determine the classification of microorganisms. To obtain a monoculture, repeated inoculations and re-cultivations are performed until a pure yeast culture is achieved. Research Aim: to identify the indigenous microflora from the Ștefan Vodă wine region, to isolate pure yeast cultures, and to study their activity in wine, in order to promote the preservation of the authenticity and typicity of the wine and its place of origin. | en_US |
| dc.language.iso | ro | en_US |
| dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
| dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
| dc.subject | cultură pură | en_US |
| dc.subject | micro climă | en_US |
| dc.subject | areal vitivinicol | en_US |
| dc.subject | autenticitate | en_US |
| dc.subject | terroir | en_US |
| dc.subject | pure culture | en_US |
| dc.subject | microclimate | en_US |
| dc.subject | wine-growing area | en_US |
| dc.subject | authenticity | en_US |
| dc.subject | terroir | en_US |
| dc.title | Analiza microflorei indigene din regiunea viti-vinicolă Ștefan Vodă | en_US |
| dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: