| dc.contributor.advisor | COVACI, Ecaterina | |
| dc.contributor.author | TÎRSÎNĂ, Marina | |
| dc.date.accessioned | 2025-09-02T17:06:59Z | |
| dc.date.available | 2025-09-02T17:06:59Z | |
| dc.date.issued | 2023 | |
| dc.identifier.citation | TÎRSÎNĂ, Marina. Evoluția oxigenului după îmbuteliere în vinurile albe de la vinăria purcari. Teză de master. Programul de studiu Oenologie, Enoturism şi Pieţe Viti-Vinicole. Conducător ştiinţific COVACI Ecaterina. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chișinău, 2023. | en_US |
| dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/33109 | |
| dc.description | Fişierul ataşat conţine: Adnotare, Annotation, Cuprins, Introducere, Bibliografie. | en_US |
| dc.description.abstract | O serie de studii au arătat că oxigenul dizolvat și temperaturile ridicate de depozitare au un efect negativ asupra compoziției vinului. Altele au evidențiat impactul permeabilității dopurilor, demonstrând că dopul ales pentru ermetizarea sticlelor poate direcționa vinul către diferite profiluri senzoriale, de la reducere, la oxidare. Toate evidențiind valoarea practică a controlului aportului de oxigen la îmbuteliere. Astfel, acest studiu a fost concentrat pe identificarea punctelor critice din cadrul fluxului tehnologic în care vinul captează oxigen și pe influența eliminării oxigenului din vinul alb în condiții tehnologice reale ale vinăriei, prin intermediul deoxigenatorului MasterMind Remove Plus 70 Compact. | en_US |
| dc.description.abstract | Several studies have shown that dissolved oxygen and high storage temperatures have a negative effect on wine composition. Others highlighted the impact of cork permeability, demonstrating that the cork chosen to seal the bottles can direct the wine to different sensory profiles, from reduction to oxidation. All highlighting the practical value of controlling the oxygen intake during bottling. Thus, this study was focused on the identification of the critical points in the technological flow where the wine captures oxygen and on the influence of the removal of oxygen from the white wine in real technological conditions of the winery, by means of the deoxygenator MasterMind Remove Plus 70 Compact. | en_US |
| dc.language.iso | ro | en_US |
| dc.publisher | Universitatea Tehnică a Moldovei | en_US |
| dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
| dc.subject | oxigen dizolvat | en_US |
| dc.subject | spaţiu gazos | en_US |
| dc.subject | îmbuteliere | en_US |
| dc.subject | oxidare | en_US |
| dc.subject | dissolved oxygen | en_US |
| dc.subject | gas space | en_US |
| dc.subject | bottling | en_US |
| dc.subject | oxidation | en_US |
| dc.title | Evoluția oxigenului după îmbuteliere în vinurile albe de la vinăria purcari | en_US |
| dc.type | Thesis | en_US |
The following license files are associated with this item: