IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Evoluția oxigenului după îmbuteliere în vinurile albe de la vinăria purcari

Show simple item record

dc.contributor.advisor COVACI, Ecaterina
dc.contributor.author TÎRSÎNĂ, Marina
dc.date.accessioned 2025-09-02T17:06:59Z
dc.date.available 2025-09-02T17:06:59Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation TÎRSÎNĂ, Marina. Evoluția oxigenului după îmbuteliere în vinurile albe de la vinăria purcari. Teză de master. Programul de studiu Oenologie, Enoturism şi Pieţe Viti-Vinicole. Conducător ştiinţific COVACI Ecaterina. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chișinău, 2023. en_US
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/33109
dc.description Fişierul ataşat conţine: Adnotare, Annotation, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract O serie de studii au arătat că oxigenul dizolvat și temperaturile ridicate de depozitare au un efect negativ asupra compoziției vinului. Altele au evidențiat impactul permeabilității dopurilor, demonstrând că dopul ales pentru ermetizarea sticlelor poate direcționa vinul către diferite profiluri senzoriale, de la reducere, la oxidare. Toate evidențiind valoarea practică a controlului aportului de oxigen la îmbuteliere. Astfel, acest studiu a fost concentrat pe identificarea punctelor critice din cadrul fluxului tehnologic în care vinul captează oxigen și pe influența eliminării oxigenului din vinul alb în condiții tehnologice reale ale vinăriei, prin intermediul deoxigenatorului MasterMind Remove Plus 70 Compact. en_US
dc.description.abstract Several studies have shown that dissolved oxygen and high storage temperatures have a negative effect on wine composition. Others highlighted the impact of cork permeability, demonstrating that the cork chosen to seal the bottles can direct the wine to different sensory profiles, from reduction to oxidation. All highlighting the practical value of controlling the oxygen intake during bottling. Thus, this study was focused on the identification of the critical points in the technological flow where the wine captures oxygen and on the influence of the removal of oxygen from the white wine in real technological conditions of the winery, by means of the deoxygenator MasterMind Remove Plus 70 Compact. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject oxigen dizolvat en_US
dc.subject spaţiu gazos en_US
dc.subject îmbuteliere en_US
dc.subject oxidare en_US
dc.subject dissolved oxygen en_US
dc.subject gas space en_US
dc.subject bottling en_US
dc.subject oxidation en_US
dc.title Evoluția oxigenului după îmbuteliere în vinurile albe de la vinăria purcari en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account