IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Impactul metodelor de tratare și a originii geografice a lemnului de stejar asupra caracteristicilor vinurilor roșii

Show simple item record

dc.contributor.advisor BĂLĂNUȚĂ, A.
dc.contributor.author CELAC, Eugeniu
dc.date.accessioned 2025-09-02T16:26:50Z
dc.date.available 2025-09-02T16:26:50Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation CELAC, Eugeniu. Impactul metodelor de tratare și a originii geografice a lemnului de stejar asupra caracteristicilor vinurilor roșii. Teză de master. Programul de studiu Oenologie, Enoturism şi Pieţe Viti-Vinicole. Conducător ştiinţific BĂLĂNUȚĂ A. Universitatea Tehnică a Moldovei. Chișinău, 2023. en_US
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/33091
dc.description Fişierul ataşat conţine: Adnotare, Annotation, Cuprins, Introducere, Bibliografie. en_US
dc.description.abstract Scopul tezei de master este, elaborarea metodelor de intensificare a procesului de maturare, a vinurilor roșii cu utilizarea fragmentelor din lemn de stejar tratat special. Elaborarea metodelor de tratare a fragmentelor din lemn de stejar, pentru accelerarea proceselor de maturare a vinurilor roșii. În premieră, a fost elaborată o metodă de tratare a talașului de stejar, pentru accelerarea procesului de maturare a vinurilor roșii. Tratarea prevede, modelarea procesului de maturare, care este asemănător într-o măsură cu maturarea vinurilor în baricuri de stejar. en_US
dc.description.abstract The purpose of the master's thesis is to develop methods for intensifying the process of maturation, of red wines using fragments of specially treated oak wood. Development methods of treating the fragments of oak wood, to accelerate the maturation processes of red wines. For the first time, a method of treating oak shavings for acceleration was developed the maturation process of red wines. The treatment provides for the modeling of the maturation process, which is similar to a degree to aging wines in oak barrels. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea Tehnică a Moldovei en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject talaş de stejar en_US
dc.subject analiza organoleptică en_US
dc.subject adsorbţie en_US
dc.subject densitate optică en_US
dc.subject spectru en_US
dc.subject substanţe fenolice en_US
dc.subject lungime de undă en_US
dc.subject acid galic en_US
dc.subject oak sawdust en_US
dc.subject organoleptic analysis en_US
dc.subject adsorption en_US
dc.subject optical density en_US
dc.subject spectrum en_US
dc.subject phenolic substances en_US
dc.subject wavelength en_US
dc.subject gallic acid en_US
dc.title Impactul metodelor de tratare și a originii geografice a lemnului de stejar asupra caracteristicilor vinurilor roșii en_US
dc.title.alternative The impact of the treatment methods and the geographical origin of the wood of oak on the characteristics of red wines en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account