IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedura și compoziția de obținere a pâinii fără gluten cu adaos de pulpă din frunze de spanac (Spinacia Oleracea)

Show simple item record

dc.contributor.author SIMINIUC, Rodica
dc.contributor.author ȚURCANU, Dinu
dc.date.accessioned 2025-05-23T16:05:40Z
dc.date.available 2025-05-23T16:05:40Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation SIMINIUC, Rodica și Dinu ȚURCANU. Procedura și compoziția de obținere a pâinii fără gluten cu adaos de pulpă din frunze de spanac (Spinacia Oleracea. In: UGAL INVENT: Salonul Inovării și Cercetării, ediţia a 6-a, Galaţi, Romania, 09-10 Noiembrie 2023. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Galaţi: Galaţi University Press, 2023, p. 169. (Colecţia Științe Inginerești). ISSN 3044-8263. en_US
dc.identifier.issn 3044-8263
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/31692
dc.description Categoria invenției - A.7. Alimente - Băuturi - Cosmetice - Materiale pentru igienă - Medicamente en_US
dc.description.abstract Avantajele invenției constau în: creșterea valorii nutriționale a probelor de pâine fără gluten, prin adausul de pulpă din frunze de spanac; îmbogățirea cu vitamine ca: piridoxina, piridoxină, riboflavină, folați, niacină, fibre alimentare solubile și fier și, astfel profilaxia și ameliorarea unui șir de afecțiuni precum hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, acneea etc., iar datorită proprietăților sale nutritive, spanacul este recomandat în alimentația copiilor care se afla în perioada de creștere, stimularea apetitului și sprijinul convalescenței; cantitate redusă de zahăr (1,1…1,5%) în comparație cu cea mai apropiată soluție (4,01%); simplitatea dozării componentelor și procedeului de obținere a aluatului; îmbunătățirea indicilor organoleptici, în special a indicilor de textură și celor cromatici; proprietăți de textură stabile, cu pori bine formați, cu miez elastic. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject pâine fără gluten en_US
dc.subject pulpp din frunze en_US
dc.subject frunze de spanac en_US
dc.title Procedura și compoziția de obținere a pâinii fără gluten cu adaos de pulpă din frunze de spanac (Spinacia Oleracea) en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2023
    Salonul Inovării și Cercetării. Ediția a VI-a, 9-10 noiembrie 2023

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account