| dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | |
| dc.contributor.author | ȚURCANU, Dinu | |
| dc.date.accessioned | 2025-05-23T16:05:40Z | |
| dc.date.available | 2025-05-23T16:05:40Z | |
| dc.date.issued | 2023 | |
| dc.identifier.citation | SIMINIUC, Rodica și Dinu ȚURCANU. Procedura și compoziția de obținere a pâinii fără gluten cu adaos de pulpă din frunze de spanac (Spinacia Oleracea. In: UGAL INVENT: Salonul Inovării și Cercetării, ediţia a 6-a, Galaţi, Romania, 09-10 Noiembrie 2023. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Galaţi: Galaţi University Press, 2023, p. 169. (Colecţia Științe Inginerești). ISSN 3044-8263. | en_US |
| dc.identifier.issn | 3044-8263 | |
| dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/31692 | |
| dc.description | Categoria invenției - A.7. Alimente - Băuturi - Cosmetice - Materiale pentru igienă - Medicamente | en_US |
| dc.description.abstract | Avantajele invenției constau în: creșterea valorii nutriționale a probelor de pâine fără gluten, prin adausul de pulpă din frunze de spanac; îmbogățirea cu vitamine ca: piridoxina, piridoxină, riboflavină, folați, niacină, fibre alimentare solubile și fier și, astfel profilaxia și ameliorarea unui șir de afecțiuni precum hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, acneea etc., iar datorită proprietăților sale nutritive, spanacul este recomandat în alimentația copiilor care se afla în perioada de creștere, stimularea apetitului și sprijinul convalescenței; cantitate redusă de zahăr (1,1…1,5%) în comparație cu cea mai apropiată soluție (4,01%); simplitatea dozării componentelor și procedeului de obținere a aluatului; îmbunătățirea indicilor organoleptici, în special a indicilor de textură și celor cromatici; proprietăți de textură stabile, cu pori bine formați, cu miez elastic. | en_US |
| dc.language.iso | ro | en_US |
| dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi | en_US |
| dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
| dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
| dc.subject | pâine fără gluten | en_US |
| dc.subject | pulpp din frunze | en_US |
| dc.subject | frunze de spanac | en_US |
| dc.title | Procedura și compoziția de obținere a pâinii fără gluten cu adaos de pulpă din frunze de spanac (Spinacia Oleracea) | en_US |
| dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: