IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedeu de obținere a pâinii funcționale cu șrot din semințe de cânepă

Show simple item record

dc.contributor.author CAPCANARI, Tatiana
dc.contributor.author NEGOIŢA, Cătălina
dc.contributor.author COVALIOV, Eugenia
dc.contributor.author POPOVICI, Violina
dc.contributor.author CHIRSANOVA, Aurica
dc.contributor.author SIMINIUC, Rodica
dc.date.accessioned 2025-05-23T15:59:46Z
dc.date.available 2025-05-23T15:59:46Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation CAPCANARI, Tatiana; Cătălina NEGOIŢA; Eugenia COVALIOV; Violina POPOVICI; Aurica CHIRSANOVA și Rodica SIMINIUC. Procedeu de obținere a pâinii funcționale cu șrot din semințe de cânepă. In: UGAL INVENT: Salonul Inovării și Cercetării, ediţia a 6-a, Galaţi, Romania, 09-10 Noiembrie 2023. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Galaţi: Galaţi University Press, 2023, p. 168. (Colecţia Științe Inginerești). ISSN 3044-8263. en_US
dc.identifier.issn 3044-8263
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/31690
dc.description Categoria invenției - A.7. Alimente - Băuturi - Cosmetice - Materiale pentru igienă - Medicamente en_US
dc.description.abstract Procedeul de obținere a pâinii funcționale cu adaos de șrot din semințe de cânepă, are loc prin omogenizarea făinii de grâu și șrotului din semințe de cânepă mărunțit până la pulbere, maia, sare și apă. Astfel după frământarea și dospirea aluatului de 3 ori la intervale de 60 min, aluatul este porționat și modelat, se lasă pentru dospirea a doua. Se coace la temperatura de 220…227 ° C, timp de 40…45 minute, totodată componentele uscate se iau, în următorul raport: făină de grâu 24...38 % și șrot de semințe de cânepă 2…16%, maia 22 %, sare 1% și apă (conform calculelor). en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject seminţe de cânepă en_US
dc.subject pâine funcţională cu şrot en_US
dc.title Procedeu de obținere a pâinii funcționale cu șrot din semințe de cânepă en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2023
    Salonul Inovării și Cercetării. Ediția a VI-a, 9-10 noiembrie 2023

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account