dc.contributor.author | CAPCANARI, Tatiana | |
dc.contributor.author | NEGOIŢA, Cătălina | |
dc.contributor.author | COVALIOV, Eugenia | |
dc.contributor.author | POPOVICI, Violina | |
dc.contributor.author | CHIRSANOVA, Aurica | |
dc.contributor.author | SIMINIUC, Rodica | |
dc.date.accessioned | 2025-05-23T15:59:46Z | |
dc.date.available | 2025-05-23T15:59:46Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.citation | CAPCANARI, Tatiana; Cătălina NEGOIŢA; Eugenia COVALIOV; Violina POPOVICI; Aurica CHIRSANOVA și Rodica SIMINIUC. Procedeu de obținere a pâinii funcționale cu șrot din semințe de cânepă. In: UGAL INVENT: Salonul Inovării și Cercetării, ediţia a 6-a, Galaţi, Romania, 09-10 Noiembrie 2023. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Galaţi: Galaţi University Press, 2023, p. 168. (Colecţia Științe Inginerești). ISSN 3044-8263. | en_US |
dc.identifier.issn | 3044-8263 | |
dc.identifier.uri | https://repository.utm.md/handle/5014/31690 | |
dc.description | Categoria invenției - A.7. Alimente - Băuturi - Cosmetice - Materiale pentru igienă - Medicamente | en_US |
dc.description.abstract | Procedeul de obținere a pâinii funcționale cu adaos de șrot din semințe de cânepă, are loc prin omogenizarea făinii de grâu și șrotului din semințe de cânepă mărunțit până la pulbere, maia, sare și apă. Astfel după frământarea și dospirea aluatului de 3 ori la intervale de 60 min, aluatul este porționat și modelat, se lasă pentru dospirea a doua. Se coace la temperatura de 220…227 ° C, timp de 40…45 minute, totodată componentele uscate se iau, în următorul raport: făină de grâu 24...38 % și șrot de semințe de cânepă 2…16%, maia 22 %, sare 1% și apă (conform calculelor). | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | seminţe de cânepă | en_US |
dc.subject | pâine funcţională cu şrot | en_US |
dc.title | Procedeu de obținere a pâinii funcționale cu șrot din semințe de cânepă | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: