IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Procedeu de obținere a sosului de cofetărie funcțional fără zahăr adăugat

Show simple item record

dc.contributor.author CAPCANARI, Tatiana
dc.contributor.author COVALIOV, Eugenia
dc.contributor.author POPOVICI, Violina
dc.contributor.author CHIRSANOVA, Aurica
dc.contributor.author SIMINIUC, Rodica
dc.date.accessioned 2025-05-23T15:51:56Z
dc.date.available 2025-05-23T15:51:56Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.citation CAPCANARI, Tatiana; Eugenia COVALIOV; Violina POPOVICI; Aurica CHIRSANOVA și Rodica SIMINIUC. Procedeu de obținere a sosului de cofetărie funcțional fără zahăr adăugat. In: UGAL INVENT: Salonul Inovării și Cercetării, ediţia a 6-a, Galaţi, Romania, 09-10 Noiembrie 2023. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Galaţi: Galaţi University Press, 2023, p. 168. (Colecţia Științe Inginerești). ISSN 3044-8263. en_US
dc.identifier.issn 3044-8263
dc.identifier.uri https://repository.utm.md/handle/5014/31689
dc.description Categoria invenției - A.7. Alimente - Băuturi - Cosmetice - Materiale pentru igienă - Medicamente en_US
dc.description.abstract Procedeul de obținere a sosului de cofetărie funcțional fără zahăr adăugat are loc prin spălarea și uscarea la temperatura 37…40°C timp de 48 ore a păstăilor de carob. Boabele de carob (Ceratonia siliqua) se separă de pulpă de păstăi după care are loc mărunțirea separate până la pulbere. Se prepară amestecul de lapte pasteurizat cu esență de vanilie. Untul se topește la temperatură de 30…40°C și se încorporează în amestecul de lapte preparat anterior. După se încorporează pulberea de pulpă de păstăi de carob sau pulberea de boabele de carob sau amestecul acestora, se amestecă până la obținerea unei mase omogene. Masa obținută este tratată termic la temperatura de până la 75…80 °C cu amestecare continuă timp de maxim 4…5 minute, totodată componentele se iau în următorul raport: 15% pulbere din boabe de carob (Ceratonia siliqua), sau 15 % pulbere din pulpă de păstăi de carob, sau amestec din 7,5% pulbere din boabe de carob și 7,5% pulbere din pulpă de păstăi de carob, lapte pasteurizat 3,5% grăsime (30 %), unt 82,5 % grăsime (15 %), esență de vanilie (0,1 %), și apă (conform calculelor). en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject sos de cofetărie en_US
dc.subject pulpă de păstăi en_US
dc.title Procedeu de obținere a sosului de cofetărie funcțional fără zahăr adăugat en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

  • 2023
    Salonul Inovării și Cercetării. Ediția a VI-a, 9-10 noiembrie 2023

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account