IRTUM – Institutional Repository of the Technical University of Moldova

Cercetarea adaosului de extract din fructe de măceş asupra calităţii bomboanelor de tip „Gummy bears”

Show simple item record

dc.contributor.author RAILEAN, Alina
dc.contributor.author GHENDOV-MOŞANU, Aliona
dc.contributor.author STURZA, Rodica
dc.date.accessioned 2019-03-07T12:32:40Z
dc.date.available 2019-03-07T12:32:40Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation RAILEAN, Alina, GHENDOV-MOŞANU, Aliona, STURZA, Rodica. Cercetarea adaosului de extract din fructe de măceş asupra calităţii bomboanelor de tip „Gummy bears” [Resursă electronică]. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 26-28 noiembrie, 2015. Chișinău, 2016, vol. 2, pp. 58-61. ISBN 978-9975-45-440-7. ISBN 978-9975-45-442-1 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-440-7
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/887
dc.description Resursă electronică en_US
dc.description.abstract În acest studiu, s-a cercetat posibilitatea utilizării extractului de măceş, bogat în taninuri şi compuşi polifenolici, în calitate de colorant natural, pentru lărgirea sortimentului de bomboane de tip „Gummy bears”. S-a studiat valoarea biologică a extractului din fructe de măceş şi influenţa adaosului de extract asupra calităţii bomboanelor. S-a constatat că indicii fizico-chimici, microbiologici ai bomboanelor obţinute corespund valorilor admise conform documentelor normative în vigoare, iar activitatea antiradicalică DPPH• în condiţiile digestiei gastrice in vitro a probei cu conţinut optim de extract este pozitivă, deci manifestă o acţiune antioxidantă, spre deosebire de activitatea antiradicalică a probei martor, care este negativă. Extractul din fructe de măceş s-a dovedit a fi potrivit pentru utilizare în calitate de colorant natural pentru obţinerea bomboanelor de tip „Gummy bears”, rezultînd un produs cu valoare biologică sporită şi proprietăţi organoleptice deosebite. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject activitate antiradicalică en_US
dc.subject in vitro en_US
dc.subject extract en_US
dc.subject fructe de măceş en_US
dc.subject bomboane en_US
dc.subject Gummy bears en_US
dc.title Cercetarea adaosului de extract din fructe de măceş asupra calităţii bomboanelor de tip „Gummy bears” en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account