dc.contributor.author | RAILEAN, Alina | |
dc.contributor.author | GHENDOV-MOŞANU, Aliona | |
dc.contributor.author | STURZA, Rodica | |
dc.date.accessioned | 2019-03-07T12:32:40Z | |
dc.date.available | 2019-03-07T12:32:40Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.citation | RAILEAN, Alina, GHENDOV-MOŞANU, Aliona, STURZA, Rodica. Cercetarea adaosului de extract din fructe de măceş asupra calităţii bomboanelor de tip „Gummy bears” [Resursă electronică]. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 26-28 noiembrie, 2015. Chișinău, 2016, vol. 2, pp. 58-61. ISBN 978-9975-45-440-7. ISBN 978-9975-45-442-1 (Vol.2). | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-440-7 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/887 | |
dc.description | Resursă electronică | en_US |
dc.description.abstract | În acest studiu, s-a cercetat posibilitatea utilizării extractului de măceş, bogat în taninuri şi compuşi polifenolici, în calitate de colorant natural, pentru lărgirea sortimentului de bomboane de tip „Gummy bears”. S-a studiat valoarea biologică a extractului din fructe de măceş şi influenţa adaosului de extract asupra calităţii bomboanelor. S-a constatat că indicii fizico-chimici, microbiologici ai bomboanelor obţinute corespund valorilor admise conform documentelor normative în vigoare, iar activitatea antiradicalică DPPH• în condiţiile digestiei gastrice in vitro a probei cu conţinut optim de extract este pozitivă, deci manifestă o acţiune antioxidantă, spre deosebire de activitatea antiradicalică a probei martor, care este negativă. Extractul din fructe de măceş s-a dovedit a fi potrivit pentru utilizare în calitate de colorant natural pentru obţinerea bomboanelor de tip „Gummy bears”, rezultînd un produs cu valoare biologică sporită şi proprietăţi organoleptice deosebite. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | activitate antiradicalică | en_US |
dc.subject | in vitro | en_US |
dc.subject | extract | en_US |
dc.subject | fructe de măceş | en_US |
dc.subject | bomboane | en_US |
dc.subject | Gummy bears | en_US |
dc.title | Cercetarea adaosului de extract din fructe de măceş asupra calităţii bomboanelor de tip „Gummy bears” | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: