Show simple item record

dc.contributor.author BULGARU, Viorica
dc.contributor.author VOLOSENCO, Liviu
dc.date.accessioned 2019-03-07T12:25:40Z
dc.date.available 2019-03-07T12:25:40Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation BULGARU, Viorica, VOLOSENCO, Liviu. Băutură acido-lactică din zer filtrat [Resursă electronică]. In: Conferința Tehnico-Științifică a Colaboratorilor, Doctoranzilor și Studenților, Universitatea Tehnică a Moldovei, 26-28 noiembrie, 2015. Chișinău, 2016, vol. 2, pp. 22-25. ISBN 978-9975-45-440-7. ISBN 978-9975-45-442-1 (Vol.2). en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-440-7
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/883
dc.description Resursă electronică en_US
dc.description.abstract Zerul ob ț inut la fabricarea brînzeturilor reprezintă aproximativ 85-90% din volumul laptelui ș i re ț ine circa 55 % din nutrien ț ii laptelui. Aproximativ 50% din cantitatea de zer ob ț inută la nivel mondial este tratată ș i transformată în produse alimentare ș i furaje. Lucrarea propune utilizarea zerului în calitate de materie primă pentru fabricarea băuturilor din zer filtrate cu pectină. Cuno ș tin ț ele despre cum interac ț ionează proteinele ș i polizaharidele sînt importante pentru a în ț elege încapsularea ș i emulsificarea acestui sistem complex. Complexul proteină polizaharide se formează prin legături electrostatice dintre macromoleculele cu sarcină opusă. Metoda de precipitate a proteinelor din zer cu pectina are un randament înalt de 98% ș i prezintă avantaje atît din punct de vedere tehnologic cît ș i economic. S-au ob ț inut băuturi din zer filtrat cu pectină cu adaos de suc concentart de măr, adaos de vanilie, scor ț i ș oară ș i esen ț ă de lămîie. Au fost ob ț inute calificativele indicilor de calitate satisfăcătoare care se înscriu în limitele valorilor prezentate pentru băuturilor din zer de acest tip. en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject zer en_US
dc.subject cazeină en_US
dc.subject brânzeturi en_US
dc.subject pectină en_US
dc.subject băutură din zer en_US
dc.subject proteine serice en_US
dc.title Băutură acido-lactică din zer filtrat en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account