dc.contributor.author | VĂDĂNESCU, Natalia | |
dc.date.accessioned | 2020-06-02T11:46:56Z | |
dc.date.available | 2020-06-02T11:46:56Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.citation | VĂDĂNESCU, Natalia. Fructele unabi – ingredient alimentar funcţional. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = The Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-3 Aprilie, 2020. Chișinău, 2020, vol. 1, pp. 471-472. ISBN 978-9975-45-632-6. | en_US |
dc.identifier.isbn | 978-9975-45-632-6 | |
dc.identifier.uri | http://repository.utm.md/handle/5014/8596 | |
dc.description.abstract | În prezent, în tenologia alimentelor o mare importanță se acordă utilizării produselor îmbogățite cu substanțe biologic active de origine vegetală. Un produs de perspectivă de origine vegetală cu aceste caracteristici constituie fructele unabi - arbore foios, ce crește în multe regiuni subtropicale de pe glob, inclusiv în Republica Moldova. Fructele unabi conțin zahăr, acizi organizi, tanină, subtanțe proteice, pectin, fier, iod și altele ceea ce determină posibilitatea utilizării în procucerea alimentelor cu valoare nutritivă ridicată. | en_US |
dc.language.iso | ro | en_US |
dc.publisher | Tehnica UTM | en_US |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | ziziphus | en_US |
dc.subject | substanțe biologic active | en_US |
dc.title | Fructele unabi – ingredient alimentar funcţional | en_US |
dc.type | Article | en_US |
The following license files are associated with this item: