Show simple item record

dc.contributor.author CUȘMENCO, Tatiana
dc.date.accessioned 2020-06-02T08:48:49Z
dc.date.available 2020-06-02T08:48:49Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.citation CUȘMENCO, Tatiana. Evaluarea intensităţii culorii iaurtului cu fructe. In: Conferinţa tehnico-ştiinţifică a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor = The Technical Scientific Conference of Undergraduate, Master and PhD Students, Universitatea Tehnică a Moldovei, 1-3 Aprilie, 2020. Chișinău, 2020, vol. 1, pp. 407-410. ISBN 978-9975-45-632-6. en_US
dc.identifier.isbn 978-9975-45-632-6
dc.identifier.uri http://repository.utm.md/handle/5014/8567
dc.description.abstract Potențialul de colorare a antocianelor din pireul de fructe de aronia, piersici, zmeure, căpșuni și mere a fost studiat în iaurtul din lapte de vacă și de capră. Analizînd rezultatele evaluării culorii iaurtului conform sistemului CIELAB s-au obținut valori ΔE< 5 pentru probele P6 și P12 și valori ΔE maxime pentru P2 și P8.S-a determinat în toate probele de iaurtvalorileconținutului total de antociani care au variatȋntre 6,53 – 47,92 mg 100g -1. Cel mai mare conținut de antociani identificat a fost determinat în proba P2 și P8 (47,92 mg 100g -1), urmat de P4 și P10 (45,28 mg 100g -1), proba P3 și P9 (36,15 mg 100g -1). Cel mai redus onţinut total de antociane a fost determinat pentru P6 și P12 (6,53 mg 100g -1). en_US
dc.language.iso ro en_US
dc.publisher Tehnica UTM en_US
dc.rights Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States *
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ *
dc.subject pireuri de fructe en_US
dc.subject iaurturi en_US
dc.subject coloranți alimentari en_US
dc.title Evaluarea intensităţii culorii iaurtului cu fructe en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States

Search DSpace


Browse

My Account