Browsing Monografii by Title

Sort by: Order: Results:

  • SANDULACHI, Elisaveta (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Monografia reprezintă o sinteză generalizată a studiilor teoretice și practice în domeniul activității apei privind calitatea și siguranța produselor alimentare. În lucrare este argumentată influența activităţii apei asupra ...
  • CRISTEA, Elena; BULGARU, Viorica; GHENDOV-MOŞANU, Aliona; STURZA, Rodica; POPESCU, Liliana; NETREBA, Natalia; SANDU, Iuliana; SAVCENCO, Alexandra; BAERLE, Alexei; TATAROV, Pavel; MACARI, Artur; GUREV, Angela; CEȘKO, Tatiana; DRAGANCEA, Veronica; BOEȘTEAN, Olga; HARITONOV, Svetlana; BALAN, Mihail; VIȘANU, Vitali; ȚISLINSCAIA, Natalia; IVANOV, Leonid; BALAN, Tatiana; MELENCIUC, Mihail; POPESCU, Victor; GÎDEI, Igor; SANDU, Andrei-Victor; ȚURCANU, Dinu; TURCULEȚ, Nadejda; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina; DESEATNICOVA, Olga; DODON, Adelina; CUȘMENCO, Tatiana; ȚĂRNA, Ruslan; SANDULACHI, Elisaveta; POPOVICI, Violina; CAPCANARI, Tatiana; SUBOTIN, Iurie; DRUTA, Raisa; MAZUR, Mihail; COVACI, Ecaterina; BALANUȚĂ, Anatol; SCUTARU, Iurie; SCLIFOS, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Lucrarea este destinată specialiștilor din industria alimentară, domeniul vitivinicol, operatorilor economici care se ocupă cu producerea și procesarea materiilor prime horticole, de promovare și marketing. Sunt analizate ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REŞITCA, Vladislav; CAPCANARI, Tatiana; COVALIOV, Eugenia; BOIŞTEAN, Alina; RADU, Oxana; DESEATNICOVA, Olga; SUHODOL, Natalia; SUBOTIN, Iurie; STURZA, Rodica; DRUŢĂ, Raisa; MACARI, Artur; COJOCARI, Daniela; BALAN, Greta; ZGARDAN, Dan; MITINA, Irina; MITIN, Valentin; RUBȚOV, Silvia; BEHTA, Emilia; BUGA, Alexandra (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia include analiza riscurilor asociate alimentației neconforme, probleme actuale legate de alimentația neconformă, particularitățile comportamentale ale consumatorilor în raport cu consumul de sare, zahăr, îndulcitori, ...
  • GHENDOV-MOȘANU, Aliona (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2018)
    Monografia reprezintă o sinteză amplă privind utilizarea compușilor biologic activi de origine vegetală horticolă în producerea unor alimente funcționale, produse de panificație și cofetărie. Lucrarea include cercetările ...
  • BOISTEAN, Olga; LUPASCO, Andrei; TARNA, Ruslan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2009)
    În această monografie sunt prezentate metode şi procedee moderne privind prepararea pâinii. Bazele ştiinţifice şi aspectele practice ale acestei problematici a tehnologiei panificaţiei sunt prezentate în urma studierii ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Sortimentul de alimente fără gluten în Republica Moldova este extrem de scăzut. Cu toate acestea, rezultatele cercetărilor au arătat că produsele locale (cereale, leguminoase și derivatele acestora etc.), etichetate ca ...
  • STURZA, Rodica; ZGARDAN, Dan (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2020)
    Monografia colectivă Principii de dezvoltare a oenologiei moderne și organizarea pieței vitivinicole este recomandată pentru editare de către Senatul Universității Tehnice a Moldovei (proces-verbal nr.9 al ședinței ...
  • POPESCU, Liliana (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2024)
    Monografia a fost realizată în cadrul Proiectului de postdoctorat 20.00208.1908.03 Principii de procesare a produselor lactate corelate cu obiectivele de nutriție echilibrată și de siguranță alimentară. Lucrarea reprezintă ...
  • CHIRSANOVA, Aurica; REȘITCA, Vladislav; SIMINIUC, Rodica; SUHODOL, Natalia; POPOVICI, Cristina; DESEATNICOVA, Olga; CAPCANARI, Tatiana; GUTIUM, Olga; COVALIOV, Eugenia; GROSU, Carolina; PALADI, Daniela; MIJA, Nina; COȘCIUG, Lidia; CIUMAC, Jojr (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2021)
    Monografia Produse alimentare inovative reunește mai multe studii științifice ample asupra unor subiecte complexe tratate detaliat, multilateral și exprimate prin studii bibliografice, date, cifre și rezultate ale cercetărilor ...
  • BAERLE, Alexei (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia reprezintă un studiu al problematicii prolongării funcționalității compușilor biologic activi (CBA) în organismele vii, în sistemele model, în compozițiile și în produsele alimentare. În lucrare sunt analizate ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    În lucrare sunt elucidate particularitățile, provocările și carențele nutriționale ale regimului fără gluten, dar și deficiențele nutriționale ale persoanelor care urmează o dietă fără gluten; factorii de influență ...
  • SIMINIUC, Rodica; ŢURCANU, Dinu (Universitatea Tehnică a Moldovei, 2023)
    Monografia este o lucrare, care focalizează, într-un întreg, cele mai recente cercetări, tehnologii și strategii pentru dezvoltarea produselor fără gluten și, respectiv, pentru asigurarea securității alimentare a persoanelor ...
  • BERNIC, Mircea (Tehnica-Info, 2011)
    Una din metodele cele mai eficiente de păstrare a produselor oleaginoase este uscarea. Aceasta determină necesitatea de elaborare continue a procedeelor noi de uscare, care să asigure calitate înaltă a produsului finit și ...

Search DSpace


Browse

My Account