Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017): Recent submissions

  • BARAN, Anastasia; CAPCANARI, Tatiana; GRIZA, Ina; DESEATNICOVA, Olga (Tehnica UTM, 2018)
    Soiurile de struguri pentru masă, destinate consumului în stare proaspătă se caracterizează prin particularităţi botanice şi agrobiologice specifice. Majoritatea soiurilor pentru masă se caracterizează printro rezistenţă ...
  • BREAHNA, Nadejda; STURZA, Maria; DODON, Adelina; BANTEA-ZAGAREANU, Valentina (Tehnica UTM, 2018)
    Cercetările efectuate relevă importanța utilizării spirulinei în industria de cofetărie, accentul fiind pe fabricarea biscuiților Macarons. Scopul urmărit este de a substitui coloranții artificiali cu coloranții naturali, ...
  • BARAN, Anastasia; ŞTIRBU, Mihaela; MELENCIUC, Mihai; VIŞANU, Vitalie; RUBŢOV, Silvia (Tehnica UTM, 2018)
    Importanţa fructelor asupra organismului, poate fi estimată prin aportul lor de vitamine şi surse nutritive. Fructele sunt principalul furnizor de vitamine în organism. Păstrarea acestora în stare proaspătă este un proces ...
  • DUHLICHER, Aliona; FRĂSÂNEANU, Pantelemon; DUHLICHER, Grigore (Tehnica UTM, 2018)
    Una din ramurile strategice ale economiei naţionale a Republicii Moldova este industria de panificaţie. Pentru a asigura performanţe înalte în ramura dată, ca și în orice alt domeniu de activitate, este necesară o adaptare ...
  • MICLEUŞANU, Sanda; CROGUENNEC, Thomas; CHIRSANOVA, Aurica (Tehnica UTM, 2018)
    Pour émulsifier, c’est-à-dire rendre stable cinétiquement deux phases non miscibles, les industriels de l’agroalimentaire utilisent la technique qui consiste à émulsifier une phase dans l’autre en couplant une agitation ...
  • GHEORGHITA, Dorina (Tehnica UTM, 2018)
    Il y a un grand intérêt pour l’industrie laitière à trouver de nouveaux ingrédients pour améliorer les caractéristiques nutritionnelles et organoleptiques du fromage à la crème. Cette étude vise à obtenir des informations ...

Search DSpace


Browse

My Account