Articole ► Conferinţa tehnico-ştiinţifică a colaboratorilor, doctoranzilor şi studenţilor (2010-2017): Recent submissions

  • МОСКАЛЕНКУ, Анастасия; ПУРИЧ, Жоржеттa (Tehnica UTM, 2013)
    В работе приведена общая характеристика острых видов перцев и их особенные свойства. Представлен химический состав и разработаны технологические карты для приготовления двух видов десерта с использованием острого красного ...
  • RADU, Oxana; CAPCANARI, Tatiana (Tehnica UTM, 2013)
    În lucrarea dată au fost studiate caracteristicile valorii biologice a uleiului din seminţe de struguri în vederea posibilităţii ulilizării acestui produs în fabricarea alimentelor funcţionale. S-a constatat, că uleiul din ...
  • GORNEŢ, Viorel; SСRIPCARI, Ion (Tehnica UTM, 2013)
    În funcţie de destinaţie carnea de porc poate fi utilizată la fabricarea preparatelor comune la fabricarea salamurilor crude şi la fabricarea semiconservelor şi conservelor din carne. Pentru obţinerea acestor produse un ...
  • STURZA, Rodica; COVACI, Ecaterina (Tehnica UTM, 2013)
    contaminarea vinului cu 2,4,6-TCA este o problemă acută a industriei vinicole ce generează pierderi economice majore. Drept urmare compusul TCA afectează profilul aromatic al vinului prin care modifică părerea consumatorul ...
  • GUTIUM, Olga; CIUMAC, Jorj (Tehnica UTM, 2013)
    A fost studiată compoziţia chimică şi valoarea nutritivă a boabelor de năut. S-a constatat că năutul este bogat în numeroşi nutrimenţi: proteine ( 23,81 %) de bună calitate, grăsimi ( 6,57 %), zaharuri ( 3,94 %), amidon ( ...
  • OSELSCHI, Alexandra (Tehnica UTM, 2013)
    Proprietaţile structural-mecanice (reologice) ale produselor din carne nu sunt valori constante şi în timpul proceselor tehnologice se pot modifica esenţial în dependenţă de diferiţi factori tehnologici ca de exemplu: ...
  • CARTAŞEV, Anatoli; BUREŢ, Elena (Tehnica UTM, 2013)
    Calitatea produselor lactate fermentate în mare măsură este determinată de calitatea culturilor bacteriene utilizate la fabricarea lor. Deaceea selectarea culturilor cu proprietăţi valoroase de producere prezintă o problemă ...
  • GUREV, Angela; MASCENCO, Natalia; CHINTEA, Pavel; FLOREA, Vasile (Tehnica UTM, 2013)
    A fost studiată activitatea biologică a linarozidei V, glicozidă flavonolică nouă, izolată din planta Linaria vulgaris Mill. Linarozida V sporeşte productivitatea de seminţe a gălbenelelor si poate fi utilizată în calitate ...
  • BALANUŢĂ, Anatol; PALAMARCIUC, Liudmila; SCLIFOS, Aliona; BOGACIUC, Larisa (Tehnica UTM, 2013)
    În această lucrare s-a efectuat studiul spectrelor de absorbţie a maceratelor din zmeură şi coacăză roşie.
  • COVACI, Ecaterina (Tehnica UTM, 2013)
    iodul este un element chimic indispensabil dezvoltării armonioase a organismului uman. Conţinutul său este de 20 - 30 mg de iod, concentrat în glanda tiroidă a omului. Valoarea de 4 - 10 mg/cm3 de iod plasmic în organism ...
  • SANDU, Iulea; CARABULEA, Boris; TĂRÎŢĂ, Vasile (Tehnica UTM, 2013)
    S-a studiat dinamica modificării substanţelor fenolice în diferite soiuri de mere în procesul tehnologic de uscare. Merele decojite şi fără căsuţa seminală s-au tratat cu antioxidanţi, după care au fost supuse procesului ...
  • CANJA, Ana; COSTIŞ, Valentina (Tehnica UTM, 2013)
    În articolul dat e un studiu bibliografic efectua t la uleiul de in. Sunt date priorităţile uleiului de in faţă de cel de peşte. Studiul comparativ e bazat pe conţinutul de acizi graşi esentiali polinesaturati-omega 3 şi ...
  • NICOLAESCU, Maria-Marcela; COEV, Ghenadie (Tehnica UTM, 2013)
    În Republica Moldova se observă tendinţa de creştere a şeptelului de capre. Cu părere de rău, în ţara noastră laptele de capră nu este utilizat la nivel industrial, iar pe piaţa Moldovei nu există produse lactate acide din ...
  • DRAGANCEA, Veronica (Tehnica UTM, 2013)
    A fost elaborat un electrod serigrafiat în bază de TiO2, acoperit cu o membrană de oxid de indium şi titan ITO şi un fotosensibilizator. Fotoanodul obţinut funcţionează în mediu organic pentru dozarea conţinutului total ...
  • CANDJA, Viorica; GHEORGHIEVA, Tatiana; RUBŢOV, Silvia; COZMA, Ion (Tehnica UTM, 2013)
    Acest articol include analize şi rezultate ale evaluării microbiotei nucilor (coajă, miez, şrot) şi uleiurilor de nuci, în baza cărora se fac analize ale calităţii ulterioare a produsului prelucrat şi gradul lui de contaminare ...
  • БОГДАН, Нина; БУРЕЦ, Елена; КОЕВ, Геннадий (Tehnica UTM, 2013)
    В данной работе объектом исследований послужили местные штаммы молочнокислых бактерий, выделенные из самоквасного творога, образцы которого были получены из крестьянских хозяйств Севера (г.Флорешты) и Центра Молдовы (г. ...
  • GROSU, Carolina; BOAGHI, Eugenia; DESEATNICOVA, Olga; REŞITCA, Vladislav (Tehnica UTM, 2013)
    Nucile sunt o sursă importantă de proteine vegetale, bogate în aminoacizi esențiali. În lucrarea dată s-a studiat conținutul aminoacizilor în miezul de nuci şi şrot. Astfel s-a stabilit că conținutul aminoacizilor în şrot ...
  • БОИШТЯН, Алина; СОКОЛОВ, Виктория (Tehnica UTM, 2013)
    Молекулярная кухня сегодня – одно из самых популярных направлений гастрономии. Для приготовления блюд с необычными сочетаниями вкусов используются холодильные установки, способные моментально охлаждать продукты до минус ...
  • SCRIPCARI, Ion; GUDIMA, Angela; RUBŢOV, Silvia (Tehnica UTM, 2013)
    Tendinţele actuale de procesare şi ambalare a crenvurştilor prezintă un interes sporit în domeniul industriei cărnii. La moment se utilizează diferite tipuri de membrane care determină calitatea şi durata de păstrare ...
  • ŞTEFÎRŢA, Irina; COEV, Ghenadii; GUDIMA, Angela (Tehnica UTM, 2013)
    În lucrare sînt prezentate cercetări experimentale privind acţiunea acudului lactic şi tratarea ulterioară cu raze UV asupra duratei de valabilitate a cărnii de pasăre refrigerate. Sa constatat că acidul lactic în concentraţii ...

Search DSpace


Browse

My Account